05 / 05 / 2024

Faizlerin düşmesiyle konut alımları artacak!

Faizlerin düşmesiyle konut alımları artacak!

Uzun yıllar Torbalı’da hizmet veren Aslan Yüksel İnşşat’ın Müdürü Musa Birtane, faizlerin düşmesiyle birlikte konut satışlarının artmasını beklediklerini dile getirdi.



TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Aslan Yüksel İnşaat Şirket Müdürü Musa Birtane, bu kararla birlikte konut satışlarının daha da artacağını ifade etti. Birtane, Merkez Bankası’nın faiz kararının çok yerinde olduğunu söyleyerek, konut alımının artacağını ifade etti. Torbalı’da faaliyet gösteren firmanın müdürü Musa Birtane, konut satışlarının geleceği ve TCMB’nin gecelik marjinal fonlama faiz oranını (faiz koridorunun üst bandı) 25 baz puan düşürmesine ilişkin görüşlerini paylaştı.


‘YATIRIMCILAR SEKTÖRE VE ÜLKEYE GÜVENSİN’

DENEYİMLİ Müdür, Türkiye’de yaşanan terör gibi bazı olumsuzlukların geçici olduğunu, terörün dünyanın her yerinde yaşanabildiğini söyledi. Birtane, yakın zamanda Avrupa’da meydana gelen saldırıları hatırlatarak, terörün Türkiye’ye özgü olmadığını, yatırımcının bu konuda sektöre ve ülkeye güvenmesi gerektiğini vurguladı. Yılın ilk ayına hafif düşüşle başlayan konut satışlarının yeniden artıya geçtiğini anlatan Aslan Yüksel İnşaat Firma Müdürü, “Olumsuz olayların etkisi de geçecek ve vatandaş konut alımında daha çok harekete geçecek” öngörüsünde bulundu. Birtane, faizlerin düşüşünün çok yerinde bir karar olduğunu, gelecek ay da faiz indirimi beklediğini dile getirerek, “Faizlerin düşmesi gerçekten yerinde oldu. Satışların hızlanmasında bunun da etkisi olacaktır. Türk insanının konut talebi çok fazla. Faizler aşağı indiğinde erişim kolaylaşıyor. Dolayısıyla  iç pazar canlanıyor”  ifadelerini kullandı.


‘POZİTİF YANSIYACAKTIR’

KONUT satışlarında artışın devam edeceğini anlatan Birtane, “Doğru proje, doğru lokasyon, doğru firma-yatırımcı ve doğru fiyatlama bir araya gelince Torbalı’da gayrimenkul talepleri artar” diye konuştu. Birtane, faiz indiriminin çok pozitif bir gelişme olduğunu ve hemen kredilere yansımasını beklediklerini belirterek, “Oranların düşmesi satışlara pozitif yansıyacaktır” şeklinde konuştu.


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön