05 / 05 / 2024

Fatih Dönmez'den son dakika açıklaması! Doğalgaz ve elektrik faturaları...

Fatih Dönmez'den son dakika açıklaması! Doğalgaz ve elektrik faturaları...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, faturalarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Dönmez neler söyledi? İşte o açıklamalar..



Doğal gazın yüzde 99'unun, petrolün ise yüzde 92'sinin ithal edildiğinin altını çizen Dönmez, elektrik üretiminde kullanılan ithal kaynakların oranının yüzde 50 olduğuna vurgu yaptı.

Fatih Dönmez den son dakika açıklaması! Doğalgaz ve elektrik faturaları... 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fatih Dönmez, geçtiğimiz sene elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar TL'lik destek sağlandığına dikkat çekerek, "Bu destek hane başı yaklaşık yıllık 5 bin liradır. Ayrıca, akaryakıtta 65 milyar liralık bir ÖTV desteğini de hükümetimiz sağladı. Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteği devam etmektedir. Örneğin, 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğal gazda ise 100 liralık faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu.

Devletten araç fiyatlarına müdahale! 1 defaya mahsus ÖTV ödemeden otomobil alabileceksiniz!

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Emekli olma planları yapanlara müjde! Maaşınızı yükseltebilirsiniz!

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

TC kimlik numarasının sonunda bu rakamlar olanlar dikkat: Hesabınıza anında para yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön