06 / 05 / 2024

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...



FATURADAN TASARRUFUN PÜF NOKTASI BU SAAT ARALIĞINDA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Fertelli tasarruf etmek isteyen kişilere 22.00 ile 06.00 saatleri arasına ilişkin uyarılar yaptı.

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Prof. Dr. Fertelli; bulaşık, çamaşır, kurutma makinesi gibi elektrikli ev aletlerinin 22.00-06.00 saatleri arasında çalıştırıldığında yüzde 8 ila yüzde 14 arasında tasarruf sağlandığına vurgu yaptı. 500 kWh’ı aşan tüketimi olan aboneler üç zamanlı tarifeye geçip, elektrik tüketimlerinin bir kısmını gece saatlerinde gerçekleştirebilirlerse, elektriği puant dönemine göre yüzde 65 ucuza kullanarak toplam tüketim değerlerine bağlı olarak faturalarını yüzde 8-14 arasında düşürebileceğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön