06 / 05 / 2024

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...



EN PAHALI ZAMAN DİLİMİ 17.00 - 22.00

Mynet'te yer alan habere göre; Prof. Dr. Fertelli, elektrik faturalandırmalarında tek zamanlı ve çok zamanlı olacak şekilde iki farklı tarife uygulandığına, 1 Şubat 2022 tarihli yeni düzenleme ile meskenlerde 3 zaman dilimine bölündüğüne ve her dilim için ayrı elektrik fiyatı uygulandığına dikkat çekti.

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

“06.00-17.00 arası gündüz dönemi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi 17.00-22.00 arası puant dönemi ve elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi 22.00-06.00 arası gece dönemidir” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Fertelli, “Bu iki farklı tarife alternatifi kullanıcılar tarafından fazla bilinmiyor. Aboneler mutlaka faturalarında yer alan tüketim değerlerini incelemeli, tüketimlerini daha çok gece zaman diliminde gerçekleştirenler ile tüketimlerinin belirli bir kısmını puant ve gündüz döneminden üç zamanlı tarifenin en avantajlı dönemi olan gece dönemine kaydırabilecek olanlar üç zamanlı tarifeyi tercih ederek önemli oranda tasarruf edebilirler” dedi. 

Çok az kişi biliyor! E-Devlet'te paranız birikmiş olabilir!

Milyonlarca emekliye müjde! Rekor ikramiye geliyor!

Konut kredisi faizleri sallandı! Herkese ev aldıran dev formül!

Maaşa ek ödeme hesaplara yatıyor! Emeklilere son dakika müjdesi!

Altın yatırımcısı telaşta! Altın, yolun sonuna mı geldi?

Akaryakıtta yeni dönem! Yakıtını şimdi al sonra öde dönemi başladı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Risk almak istemeyen kar satışa yöneldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön