07 / 07 / 2024

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

Kolluk kuvvetleri gruba sızdı ve olası kurbanlara 1.300'den fazla şifre çözme anahtarı sağladı ve sonunda ağı dağıttı.



Ajansa göre, Hive tipik olarak hassas verileri (e-postalar, belgeler, resimler ve videolar) çalarak ve ardından bilgisayar dosyalarını şifreleyerek bir kurbanı hedefliyor. Grup daha sonra, çalınan verileri karanlık ağda yayınlamama sözü karşılığında dosyaları geri yüklemek ve ek fonları zorla almak için gerekli şifre çözme anahtarı için Bitcoin'de bir fidye talep edecekti.

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

Kurban ödeme yapmazsa, Hive çalınan verileri yayınlayacaktı. Blockchain adli tıp firması Chainalysis kısa süre önce fidye yazılımı saldırılarından elde edilen gelirin %40 oranında azaldığını ve 2021'de 766 milyon dolardan 2022'de 457 milyon dolara indiğini bildirdi. Firma, fidye yazılımı ödemelerindeki düşüşü kurbanların artan ödeme isteksizliğine ve siber güvenlik farkındalığındaki artışa bağladı.

Analistler açıkladı! Bitcoin en iyi Ocağını yaşıyor

Epic Games bir hafta sonrasını açıkladı! 320 TL'lik oyunlar ücretsiz

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön