02 / 05 / 2024

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

Kolluk kuvvetleri gruba sızdı ve olası kurbanlara 1.300'den fazla şifre çözme anahtarı sağladı ve sonunda ağı dağıttı.



ABD Adalet Bakanlığı Perşembe günü, Federal Soruşturma Bürosu ile 80'den fazla ülkede hastaneleri, okulları ve bankacılığı hedef aldığını söylediği Hive fidye yazılımı grubunun faaliyetlerini aktif olarak kesintiye uğratan aylarca süren bir operasyonun sonuçlarını açıkladı.

ABD Başsavcısı Merrick B. Garland yaptığı açıklamada , "Dün gece Adalet Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve dünyadaki kurbanlardan yüz milyonlarca doları cebir yolu ile almaktan ve zorla almaya teşebbüs etmekten sorumlu uluslararası bir fidye yazılımı ağını bitirdi. "

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

Adalet Bakanlığı, Haziran 2021'den bu yana grubun dünya çapında 1.500'den fazla kurbanı hedeflediğini ve 100 milyon doların üzerinde kripto para fidye ödemesi aldığını söylüyor. DOJ, FBI'ın Hive'ın ağına girme operasyonunun Temmuz 2022'de uygulamaya aldığını ve kurbanların kritik altyapı da dahil olmak üzere verilerini ve sistemlerini kurtarmasına yardımcı olmak için 1.300'den fazla şifre çözme anahtarı sağlayabildiğini söyledi.

Ajans, operasyonun Hive tarafından kullanılan sunucuların ve web sitelerinin kontrolünü ele geçirerek Alman ve Hollanda kolluk kuvvetleriyle koordine edildiğini söyledi.Fidye yazılımı, bir bilgisayarı kapatabilen ve erişimi geri alabilmek için fidye talep edebilen bir yazılımdır. İnternete bağlı herhangi bir cihaz potansiyel olarak fidye yazılımı kurbanı olabilirken, kimlik avı saldırıları genellikle birincil saldırı vektörüdür.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön