29 / 04 / 2024

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan Bej Kitap raporunda, faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin belirsizliğin ve karamsarlığın arttığı ifade edildi.



Fed, Bej Kitap raporunun Kasım sayısını yayınladı. Bu rapor, Amerikan ekonomisinin mevcut durumunun bir değerlendirmesini içermektedir.

Bankanın 12 şubesinden alınan analizlerle derlenen raporda, ekonomik aktivitenin son rapordan bu yana yatay seyrettiği veya bir miktar toparlandığı vurgulandı.

Faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktiviteyi yavaşlatmaya devam ettiği tespit edilen raporda, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin daha fazla belirsizlik veya artan karamsarlık ifade ettiği kaydedildi.

İmalat faaliyetinin bölgelere göre değişiklik gösterdiği ancak ortalamaya göre biraz arttığına dikkat çekilen raporda şu tespitler yapıldı:

"Enflasyon, düşük ila orta gelirli tüketicileri giderek daha düşük fiyatlı malları ikame etmeye itti. Daha yüksek faiz oranları, genel olarak ılımlı bir hızda düşen ancak bazı bölgelerde sert bir şekilde gerileyen ev satışlarını daha da olumsuz etkiledi ve kiralama faaliyetleri de yavaşlamaya başladı. Giderek zayıflayan talep ve sıkılaşan kredi standartları ortamında banka kredilerinde ılımlı düşüş görüldü."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön