15 / 05 / 2024

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan Bej Kitap raporunda, faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin belirsizliğin ve karamsarlığın arttığı ifade edildi.



"Daha mütevazı ücret artışı bekleniyor"

Rapora göre, çoğu bölgede istihdam biraz arttı, ancak iki bölgede personel sayısı sabit kaldı ve genel işgücü talebi zayıfladı.

İstihdam piyasasının halen sıkı olduğunun görüldüğüne dikkat çekilen raporda, "Ücretler ılımlı bir hızda arttı, ancak birkaç bölgede ücret baskılarında en azından bir miktar gevşeme yaşandı. Görünümle ilgili görüşler, istikrarlı veya yavaşlayan istihdam artışına ve en azından daha mütevazı ücret artışına işaret etti." denildi.

Fiyat değerlendirmelerini de içeren Bej Kitap raporu, çoğu bölgede tüketici fiyatlarının ılımlı veya keskin bir şekilde arttığını bildiriyor.

Raporda, yine de fiyat artış hızının tedarik zincirlerindeki iyileşmeler ve zayıflayan talebin etkisiyle dengeli bir şekilde yavaşladığı aktarılarak "Bazı bölgelerde konut kira artışı ılımlı olmaya başlarken zayıf talep nedeniyle konut fiyatları daha yavaş arttı veya doğrudan düştü. Enflasyonun ileriye dönük istikrarlı kalması veya ılımlı seyretmesi bekleniyor." ifadesine yer verildi.

Barınma yardımı kimler alabilir? Barınma yardımı şartları nelerdir?
PlayStation Plus, bin 99 TL’lik oyunları ücretsiz veriyor!
PlayStation Plus'ta 1099 TL’lik oyunlar ücretsiz! 1 Aralık 2022 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön