07 / 05 / 2024

Fed faiz kararı altın fiyatlarını vurdu! Altında beklenmedik dönüş!

Fed faiz kararı altın fiyatlarını vurdu! Altında beklenmedik dönüş!

Altın fiyatları fed faiz kararından daha çok araştırılmaya başlandı. İşte altın yatırımcılarını ilgilendiren son gelişmeler!



FED SONRASI ALTININ DURUMU!

Altın, Fed Başkanı Powell'ın faiz artış hızını düşürebileceğine söyleyen açıklamaları ile yükselişine devam ediyor. Altın fiyatları canlı, güncel ve anlık rakamları gün içerisinde yatırımcı tarafından araştırılıyor. Uzman isim İslam Memiş, altın yatırımı yapmayı düşünen vatandaşlara da bazı tavsiyelerde bulundu. Altın yatırımcıları ve vatandaşlar Fed’in faiz kararı sonrası altın fiyatlarına kilitlendi. Altın, Fed’in faizleri artırma hızını düşüreceğinin işaretlerini vermesi ile doların zayıflaması ve tahvil getirilerini düşürmesi sonrası yükselişini sürdürüyor.

Spot altın, Fed cephesinden gelen mesajların ardından 1.740 doların üzerini gördü. Fed Başkanı Jerome Powell benzer bir artış hamlesinin mümkün olduğunu ancak artışların bir noktada yavaşlayacağını belirtti. Powell bundan sonraki toplantıda yapılacak hamleye dair izleyecekleri politikalarla ilgili net işaretler vermek yerine toplantı döneminde belirleyeceklerini iletti. Ağustos ayının gram altın alımı için son fırsat olduğunu söyleyen ünlü ekonomist İslam Memiş, FOX TV'de Ekonomi Arası programında yaptığı açıklamada Fed'in faiz kararına dikkatleri çekmeye çalıştı. Memiş, "Gümüş ve altın fiyatları yatırımcısı şunu çok iyi görüyor. Son bir yılda ciddi baskı altındaydı. Bu kadar risk bulunuyorken, resesyon riski varken, baskı altında olması, fiyatların düşük olduğu biliniyor.

İslam Memiş'ten gram altına dair yorumu: Ağustos ayı son fırsat FED'in beklentisi fiyatlanmıştı. Ons altın dün 1760 devamında 1780, aslında hedef 1800 dolar seviyesi. Yükselişler devam ederse ilerisine bakacağız. Bugün ABD'de açıklanacak büyüme rakamları önemli emtialar içindir" dedi.

GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATI!

Gram altın şu saatlerde alış fiyatı olarak 1009.97 iken, satış fiyatı da 1026.42 üzerinden işlem görüyor.

GÜNCEL ONS FİYATI!

Ons güncel alış fiyatı, 1.764 iken satış fiyatı da 1.765 üzerinden işlem görüyor.

Fındık fiyatları açıklandı mı 2022? Fındık fiyatları ne kadar? Cumhurbaşkanı açıklayacak!

Ayçiçek yağı fiyatı ile son dakika gelişme! İşte detaylar!

Benzin ne kadar oldu? 29 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 29 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön