29 / 04 / 2024

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz daha artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Fed’in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın 2 bin 43 seviyelerine çıkarken, euro/dolar paritesi de yükseldi.



Piyasaların günledir beklediği faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası Fed politika faizini 25 baz artışla yüzde 5-5,25 aralığına çıkardığını duyurdu. Uzmanlar, bunun son 16 yılın en yüksek seviyesi olduğunu belirtiyor.

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

Fed bir sonraki faiz kararını ise 14 Haziran 2023 tarihinde açıklayacak. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılması için faiz artırım kararı alındığı belirtildi.

ILIMLI BÜYÜME İŞARETİ

Fed’den yapılan açıklamada, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte ılımlı bir büyüme işaret ettiğine vurgu yapılarak iş kazanımları son aylarda güçlenip işsizlik oranı düşük kalırken, enflasyonun ise yüksek kalmaya devam ettiğine işaret edildi. Açıklamada, ABD bankacılık sistemine ilişkin de değerlendirmelere yer verilerek bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğu, daha sıkı kredi koşullarının ise ekonomik aktiviteler, işe alımlar ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmasının normal olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön