28 / 04 / 2024

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu

FED'in faiz kararı öncesi dolar ve kripto coin borsasında büyük dalgalanmalar yaşanırken İslam Memiş'ten altının gidişatına ilişkin çok önemli değerlendirmeler geldi.



ALTININ YÖNÜNÜ FED BELİRLEYECEK

Çarşamba günü Fed, Perşembe günü ise TCMB faiz kararı alacak. Özellikle Fed’in faiz kararına odaklanan piyasalarda gram altında sert düşüşler yaşıyor. İslam Memiş, "altın düşecek mi yükselecek mi?" sorusuna cevap verirken şöyle konuştu:

“Tam sınırda bekliyoruz. 1.650 dolar seviyesine gerileyen altının ons fiyatında 1.670 dolar seviyelerini görüyoruz. Yatay seyrediyor. Ons altında bu hafta için bant aralığı 1.650-1.700 dolar seviyesi. Fed’in faiz kararı artış yönünde. Burada faiz miktarı ve açıklamalar altının ons fiyatında bir yön kırılımı yapacak. Aşağı yönlü ya da yukarı yönlü olacak. Ya altının ons fiyatı 1.705 doları görecek ya da 1.615 dolar seviyesine düşecek. Bunu yarın akşam göreceğiz. Faizi 50 mi, 75 mi yoksa 100 baz puan mı artacak belli değil.”

Fed faiz kararı sonrası ilerleyen süreçte Memiş, en kritik ayın Ekim ayı olduğunu belirtti. İslam Memiş vatandaşı bekleyip altınları bozmamasını tavsiye etti. FED faiz toplantısından çıkacak sonuç 75 olarak düşünülürken 100 puanlık bir artış gündeme gelmeye başladı ancak bunun sonucunda tüm piyasalarda düşüş yaşandı. Memiş'e göre Ekim ayından itibaren merkez bankaları piyasadan çekilecek. Altında da rekor bir yükseliş yaşanabilecek.

FED kararı öncesi İslam Memiş ten çok konuşulacak altın yorumu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Eylül 2022 tarihinde saat 17.51'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.32 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 982 Türk Lirası değerinde.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

'Ok gibi fırlayacak' diyen Selçuk Geçer, dolar için o tarihi işaret etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön