28 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, dolar, euro ve gram altın için yeni yorumlar yaptı.



Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatanİslam Memiş, "Hem küresel piyasalar hem yurt içi piyasalar için oldukça yoğun ve önemli gelişmelerin olacağı bir hafta olacak. Özellikle FED'in, Çin, Japonya ve TCMB gibi bankaların faiz kararlarını açıklayacağı, çok yoğun veri akışının olacağı bir hafta olacak. Çok sert dalgalanmalarla bu haftayı tamamlayabiliriz. Bu hafta özellikle ciddi belirsizlikleri beraberinde getirdiği için en azından kısa vadede pozisyon alırken çok dikkat etmek gerektiğini de belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Bu haftanın verilerine dikkat çeken Memiş, "Bu hafta TCMB ve özellikle FED'in faiz kararındaki belirsizlikler de oldukça fazla. Daha önce yakın tahminler vardı ancak bu toplantıda mesela FED'in 50, 75 ya da 100 baz puan faiz artırımıyla ilgili ciddi bir belirsizlik var. TCMB'de de bu belirsizlik devam ediyor. Beklentilerin yüzde 50'si yüz baz puan faiz indirim, yüzde 50'si ise pas geçmesi yönünde. Dolayısıyla bu belirsizlikler piyasalarda sert dalgalanmalara neden olabilir. Bu iki bankanın kararlarının dolar TL kuru üzerinde önemli bir etkisi olacak" diye konuştu.

Bu hafta benim nazarımda biraz daha beklemeyi tercih etmek gerekiyor. Sonuçları net olarak görmek gerekiyor. Ona göre karar vermek gerekiyor. Borsa İstanbul geçen haftayı 3377 puandan tamamlamıştı. 3300 puan seviyesinin altına sarkarsa satışlar hızlanabilir. Kalıcı olabilirse tekrar 3400 seviyesini test edebilir. Dolar TL kuru ekranlarda 18.30 lira seviyesinde. Piyasada ise 18.47 ile 18.51 aralığında. Euro TL kuru ekranlarda 18.32 görünüyor ancak piyasada gerçek fiyatı 18.48 ile 18.55 arasında.

GRAM ALTINDA 970'İN ALTI...

"Altının ons fiyatı 1670 dolar seviyesinde. Bu hafta 1660 - 1705 dolar aralığını takip edeceğim. Bu aralık FED'in toplantısında alacağı karara kadar geçerli. Faizin ne kadar artırılacağına göre bu düşüşlerle ilgili bir sinyal alacağız. Şu an itibariyle geçen haftaya kıyasla yine aynı seviyede açılış yaptığını gözlemliyoruz. 1705 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması halinde yukarıda 1720 dolar seviyesi var ama şu anda baskının halen deva ettiğini gözlemliyoruz.

Gram altın TL fiyatı ekranlarda 981 lira seviyesinde. Ancak gerçek fiyatı şu an 997 lira ile 1002 lira aralığında. Bu hafta için takip edeceğim bant aralığı 970 ile 1020 aralığı geçerliliğini koruyacaktır. Dolar kurunda sert düşüşler olursa 970'in altına sarkabilir ancak şu anda böyle bir ihtimal çok zayıf.

İslam Memiş ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

Altın gümüş rasyosu geçen hafta pozitif yönde gümüşü desteklemişti. Bu durum halen devam edecek gibi görünüyor. Şu anda 19.33 dolar seviyesi de haftaya satıcılı başladı. Yüzde 1.23'lük bir düşüş var. 18.80 doları destek seviyesi, 20.10 dolar seviyesini ise direnç seviyesi olarak takip edeceğim.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön