12 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, dolar, euro ve gram altın için yeni yorumlar yaptı.



Gümüşün gram fiyat ekranlarda 11.40 lira seviyesinde, gerçek fiyatı ise 121 lira seviyesinde.

Bitcoin 18 bin 450 dolar seviyesinde. Yine satıcılı başladı haftaya. Yüzde 6,5'luk bir değer kaybı var kripto para piyasasında. Dolar endeksinde yükseliş olması nedeniyle dolar tarafındaki pozitif seyir yine kripto paraları baskı altında tutmaya devam ediyor.

Altın ve kripto paralardaki baskılanmanın ne kadar daha devam edeceği yönündeki belirsizlik devam ediyor. Ancak FED tarafındaki fotoğraf net olarak göründüğünde kendisini toparlayabilir. Bu yüzden kriptodaki düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum.

Dolar endeksi 109.79 puan seviyesinde. FED nedenli olarak 110 dolar ve üstü tekrar test edilebilir. Ancak düşüşler şu anda biraz daha yüksek ihtimal çünkü buradaki oyalama politikası halen devam ettiği için. Doların yüksek kalması da aslında ciddi anlamda ABD için risk oluşturmaya devam ediyor.

Benim nazarımda emtia fiyatlarındaki düşüşler kalıcı değil. Konutlara gelince. Bence ev fiyatları hala ucuz. Geçen yıl 115 bin dolara aldığınız evin değeri bu yıl hala 115 bin dolar. Artan ev fiyatları değil dolar. Türk lirası değer kaybettiği için ev fiyatları yüksek görülüyor ancak dolar bazında değişen bir şey yok. Alım gücü düştü. Kuraya girecek arkadaşlarımıza inşallah çıkar. 240 ay vade olması avantaj olacaktır. TOKİ'de bence böyle bir şansınız varsa bu şansınızı mutlaka değerlendirmeniz gerekiyor. Bundan birkaç yıl sonra nasıl bir doğru karar verdiğiniz görmüş olacaksınız."

İslam Memiş ten gram altın, dolar ve euro yorumu!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Eylül 2022 tarihinde saat 19.27'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,29 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise 983 Türk Lirası değerinde.

Gençler dikkat! THY 17 bin TL maaşla personel alacak...

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

Ne altın ne gümüş, işte İslam Memiş'in flaş önerisi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön