03 / 05 / 2024

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Fed'in önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Waller kurumdan gelen faiz açıklamalarına destek verdi. Aralık ayında yapılan 50 paz puanlık artırımla beraber ülkede faiz oranı 4.25-4.50 seviyesine yükseltilmişti.



Mevcut veriler dikkate alındığında ileride daha az türbülans göründüğünü dile getiren Waller, "Bir sonraki toplantıda 25 baz puanlık bir artıştan yanayım. Yüzde 2'lik enflasyon hedefimize doğru gidecek çok yolumuz var ve para politikasındaki sıkılaştırmanın devam etmesini desteklemeyi umuyorum" diye konuştu.

TCMB yılın ilk enflasyon raporunu perşembe günü açıklayacak

FED den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk enflasyon raporu sunumununun 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştireceğini açıkladı. TCMB’nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada “Başkan Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2023-I’in tanıtımı amacıyla 26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezinde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir. Toplantı fiziksel ortamda gerçekleştirilecektir.” denildi.

Merkez Bankası, 2022 yılının dördüncü enflasyon raporunda, yıl sonu enflasyon tahminini 4,8 puanlık güncellemeyle yüzde 60,4’ten yüzde 65,2’ye; 2023 yıl sonu tahminini ise 3,1 puanlık bir güncelleme ile yüzde 19,2’den yüzde 22,3’e yükseltmişti.

2024 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 8,8 olarak açıklanmıştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ocak 2023 tarihinde saat 23.07'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.79 Türk Lirası, Euro 20,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 165 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altını olanı uyardı! '1 gramınız bile varsa...'

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!

İslam Memiş gram altın için önümüzdeki haftayı işaret etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön