01 / 05 / 2024

Federal Mevduat Sigorta Kurumu'ndan flaş Signature Bank açıklaması!

Federal Mevduat Sigorta Kurumu'ndan flaş Signature Bank açıklaması!

Signature Bank'ın iflasının temel nedeni, kötü yönetim olarak açıklandı, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan bir açıklamada belirtildi.



ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yayınlanan bir rapora göre, Signature Bank'ın iflasının temel nedeni kötü yönetim. Rapor, Signature Bank yönetiminin bankanın boyutuna, karmaşıklığına ve risk profiline uygun yeterli risk yönetimi uygulamaları geliştirmeden ve izlemeden hızlı ve kontrolsüzce büyüdüğüne işaret ediyor. 

İyi kurumsal yönetişim uygulamalarına öncelik vermemek, FDIC denetleyicilerinin endişelerini dikkate almamak ve denetim tavsiyelerini ele alırken duyarsız davranmak da raporda vurgulanan diğer hususlar. Signature Bank'ın hızlı büyümesini, temel likidite risk yönetimi uygulamalarını ve kontrollerini izlemeden, sigortasız mevduatlara aşırı güvenerek finanse ettiği ve kripto endüstrisi mevduatlarıyla ilişkisinin riskini anlayamadığı belirtiliyor. 

FDIC'in Signature Bank'ı denetlemesiyle ilgili olarak raporda, bir dizi incelemenin gerçekleştirildiği, ancak denetim eylemlerinin daha erken hızlandırılabileceği, inceleme çalışmalarının zamanında yapılabileceği ve banka yönetimiyle iletişimin daha etkili olabileceği ifade ediliyor. FDIC'in denetim personeliyle ilgili kaynak sorunları yaşadığı da raporda dile getiriliyor. FDIC, 12 Mart'ta, New York merkezli Signature Bank'a kayyum atamıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön