06 / 05 / 2024

FED'in koridorları bu olayla çalkalanıyor! Dolarda asıl şimdi işler karışacak

FED'in koridorları bu olayla çalkalanıyor! Dolarda asıl şimdi işler karışacak

Amerika'da merakla beklenen enflasyon verileri açıklandı. Hem aylık hem de yıllık bazda beklentilerin üstünde gerçekleşen enflasyon verisi, faiz kararını açıklaması beklenen FED'de de kafa karışıklığı yarattı.



DOLAR YÜKSELDİ 

Veri sonrası ABD tahvil faizleri ve dolar yükselirken vadeli endeksler düştü. Tahminleri aşan enflasyon rakamı fiyat baskılarının daha da arttığını ve ekonominin genele yayıldığını gösterdi. Bu da ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artırımlarına devam edeceğinin bir göstergesi.

DOLARDA İŞLER ASIL ŞİMDİ KARIŞACAK

Dolarda işlerin asıl şimdi karışması bekleniyor. Çünkü gözler Amerikan Merkez Bankası'nda olacak. Eğer Amerikan Merkez Bankası sert tedbirler alırsa dolar da bu yönde ilerleyecek. Yani yatırımcıların dolara olan dikkatinin daha fazla olması gerekiyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön