28 / 04 / 2024

Fek yazısı ücreti ne kadar?

Fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut alabilmek için kullanılan konut kredisinin tamamlanmasının ardından konut üzerinden ki ipoteğin kaldırılması gerekiyor.İpotek fek yazısı bankadan alınıyor. Peki, fek yazısı ücreti ne kadar?



Fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut alabilmek için kullanılan konut kredisinin tamamlanmasının ardından konut üzerindenki ipoteğin kaldırılması gerekiyor.  Taşınmaz üzerinden ipoteğin kaldırılması için ilgili bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. 


Kredinin kullanıldığı banka tarafından ipoteğin kaldırıldığına dair hazırlanan yazı ‘ipotek fek yazısı’ olarak tanımlanıyor. İpotek fek yazısı ile taşınmaz üzerinde ki ipotek resmi olarak kaldırılmış oluyor. 


İpotek fek yazısı almak için bankaya olan kredi borcunun tamamının ödenmesi gerekiyor. İpotek fek yazısı alabilmeniz için banka sizden bir dilekçe talep ediyor. 


Banka tarafından hazırlanan ipotek fek yazısı Tapu Sicil Müdürlüğüne gittiğinizde tapunuzun üzerindeki ipotek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kaldırılıyor ve tapunuza ipoteğin fek edilmesi ibaresi işleniyor. Peki, fek yazısı ücreti ne kadar?


Mevcut mortgage yasasında bankaların ipotek fek yazısı için talep ettiği ücrete dair bir husus bulunmuyor. Ancak bankalar, söz konusu yazıyı hukuk servisine hazırlatıp, ayrı bir hizmet verdikleri için bu ücreti müşteriden talep edebiliyor. 


Fek yazısı talep dilekçesi örneği!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön