27 / 04 / 2024

Fernur Sözen 15 milyon liraya 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı!

Fernur Sözen 15 milyon liraya 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı!

Hayırsever işkadını Fernur Sözen şimdiye kadar 15 milyon harcayıp 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı. 2008'de TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırıldı...




Hayırsever işkadını Fernur Sözen şimdiye kadar 15 milyon harcayıp 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı. 2008'de TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılan Sözen, "O parayla Boğaz'da yalı alacağıma insanları sevindirmeyi tercih ettim. Bu büyük mutluluk" dedi.


Hayırsever işkadını Fernur Sözen, 7 yıldır kimsesiz çocuklar, yaşlılar ve gençlerin yüzlerinde mutluluk ve huzur ışıltısı görebilmek için 15 milyon lira harcadı, 6 okul, 1 huzur evi ve 1 sevgi evi yaptırdı. 9. eseri Fernur Sözen Sağlık Meslek Lisesi'nin sözleşmesine imza atan Sözen, yaptığı bağışlar nedeniyle 2008'de TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırıldı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de plaket aldı. Sözen, vatan borcu ödeme duygusuyla bugüne kadar 20 bin metrekare inşaat yaptırdığını, 1.5 milyon liralık da arazi verdiğini ve toplamda 15 milyon liralık bağış yaptığını söyledi. Sözen, "Ben bu parayla Boğaz'da bir yalı alsaydım da denize mi baksaydım? Şimdi ise bir sürü hayata bakıyorum. Sahip olduğum şeyleri hep başka insanlarla da paylaşmayı istedim. Çocukluğumdan bu yana hep ülkeme borcum olduğunu düşündüm. Çocukların yüzlerinde mutluluğu, yaşlılarımızın huzurunu görmek benim için en büyük keyif. Çiftçi halimle, holdinglerim, şirketlerim olmadan, tarla, daire arazilerimi satarak bütün bunları yapabilmenin Allah'ın bana verdiği ödül olduğunu düşünüyorum" dedi. 



Yeni tesis için protokol imzalarken kendisini yeni bir 2008 yılında ülkesine yaptığı izmetlerden dolayı "TB izmet Ödülü" Jle ödüllendiril borcu ödemiş gibi hissettiğini belirten Sözen, "Annem bazen diyor ki: 'Kızım paran yok, bunları nasıl yapacaksın?' Bir iki tane daire satılıyor, bu paranın elime geçmesi benim için yeni bir projeye adım atmanın habercisi. Sonra o parayla yola çıkıyorum, bu yer nasıl bitecek diyorum hiçbir şey yapamazsam bankadan kredi alır yine bitiririm diyorum. Bittiğinde oh çok şükür bitirdim diyerek yenisini düşünmeye başlıyorum" dedi. Sözen, yüksekokul ve engelli yaşam merkezi yaptırmayı düşündüğünü söyledi. Sözen, yaptırıp bakanlığa bağışladığı okullardaki öğrencilerin başarılarını da paylaşıyor. 


2006'da arazisini tahsis edip binaların inşaatını tamamladıktan sonra, iç mekânların teşrifini yaparak, 147 korunmaya muhtaç çocuğun yaşadığı Hamiyet Feridun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı. 2007'de 18 derslikli Fernur Sözen İlköğretim Okulu'nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı ve halen başkanı olduğu Hamiyet Feridun Sözen Sevgi Evleri Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'ni kurdu. 2008'de Fernur Sözen Ortaokulu'nu yaptırarak Milli Eğitim'e bağışladı. 2009'da Fernur Sözen Lisesi'ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. 2010'da arazisini verip, binasını ve iç mekân teşrifatını yaparak Hamiyet Feridun Sözen Huzurevi'ni Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı, aynı yıl 6 derslikli Fernur Sözen Anaokulu'nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 2011 'de 13 derslikli Fernur Sözen Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'ni yaptırdı. 2012'de Altınoluk İlköğretim Okulu'nu yaptırarak bağışladı. 2013 Edremit Sağlık Meslek Lisesi protokolünü imzaladı. 



Mahmut ACARÖZ/Habertürk Gazetesi


Geri Dön