03 / 05 / 2024

Fethi Hinginar kimdir?

Fethi Hinginar kimdir?

Türk Ytong' Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar kimdir? Fethi Hinginar bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fethi Hinginar, ne zamandan beri Türk Ytong' Yönetim Kurulu Başkanı?



Fethi Hinginar kimdir?

1946 yılında İstanbul’da doğan F. Fethi Hinginar, Sultanahmet Ticaret Lisesi ve daha sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1968 yılında mezun oldu. 1970-79 yılları arasında Türk Philips Tic. A.Ş.’de değişik kademelerde görev aldı.  


Bu tarihten sonra Türk Ytong’da Mali ve İdari işler Müdürü ve 1990 yılından 2004 yılına kadar Genel Müdür, 2004 – 2012 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak görev yaptı.


24 Nisan 2012’deki Genel Kurul’da Türk Ytong’da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Hinginar, aynı zamanda Gaziantep Ytong A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve Evren Zincir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir.


Milli Prodüktivite Merkezi tarafından 1993 yılının başarılı 6 İşadamından biri seçilen F. Fethi Hinginar, 1997 yılında da Genç Yönetici ve İşadamları Derneği “GYİAD” tarafından seçilen Türkiye’nin En İyi 50 Yöneticisi arasında yer aldı. 


Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Başkanı, Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği (EAACA) Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Toprak, Seramik, Çimento ve Cam Sanayi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Finans Kulüp Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Hinginar, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.


Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Fethi Hinginar oldu!

Fethi Hinginar Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Dernek Başkanı seçildi!



Geri Dön