30 / 04 / 2024

Feyezan, İskenderun'un gerdanı olacak!

Feyezan, İskenderun'un gerdanı olacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bugüne kadar bir sorun kaynağı olan Feyezan Kanalı'nın yapılacak ıslah çalışmasından sonra İskenderun'un gerdanı' olacağını söyledi. Başkan Dingil, kentsel dönüşüm, Feyezan Kanalı ıslahı projelerin protokolünü imz



İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bugüne kadar bir sorun kaynağı olan Feyezan Kanalı'nın yapılacak ıslah çalışmasından sonra İskenderun'un gerdanı' olacağını söyledi. Başkan Dingil, kentsel dönüşüm, Feyezan Kanalı ıslahı ve elektrik hatlarının yer altına alınması konularındaki projelerin protokolünü imzaladı. İmza töreninde konuşan Dingil, kentin kanayan yarsı Feyezan Kanalı ile ilgili projenin bir an önce hayal geçirilmesi için DSİden 8 kişilik heyet geldiğini belirterek "Feyezan Kanalı'nın 'gerdanlık' haline gelmesi için protokol imzalayacağız. Bunun için yer teslimi yapıldı. Artık Feyezan Kanalı'nı bu kentin başına bela olmaktan kurtarıyoruz. Temizliğiyle, yanındaki sosyal yaşamıyla, sinek sorununu kökünden hallediyoruz. Feyezan Kanalı'nın yanında yürüyüş yollan, bisiklet yolları, yeşil alanlar kamelyalar, sosyal tesisler yapacağız. Bir sahil gibi yapacağız" dedi. Başkan Dingil, şöyle devam etli: Artık İskenderun'un kaderi değişiyor. Kentsel dönüşüm. Feyezan Kanalı, karayolları, sahilin yeniden revize alanıyla çalışmalar yapılacak. Teleferik için Bursa Belediyesinden ekip bekliyoruz. Bir Alman firmasıyla fizibilite çalışmalarını yapacağız. Karayollarının ihalesi yapılacak. Herkesle bütünleşeceğiz, kardeşlik içerisinde bu kente hizmet edeceğiz.



ENERJİ HATLARI YERALTINA 

İskenderun'da elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan sıkıntın çözümü için de çalıştıklarını kaydeden Başkan Dingil Enerjisa ile yapılan görüşmeler sonrasında ödenek aktarıldı. Kentin aydınlatılmasından kesintilere kadar bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. Bana bir yıl süre verin" diye konuştu. 



Gazette 


Geri Dön