04 / 05 / 2024

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fi Yapı tarafından İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başlatılan Fi-Side projesinde teslimlerin 2012'de yapılması planlanıyordu. Ancak teslimler hala yapılmadığı gibi mağdurlara yeni faturalar çıkıyor. İşte ayrıntılar...



“Bizim işimizi tek çözecek kişi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli; sesimizi duysunlar artık” diye konuşan Nurcan isimli mağdur ise konuyla ilgili "Ben de 2009'da 260 bin lira nakit ödeyerek aldım dairemi. Noter sözleşmesiyle benim tapumu da vermediği gibi birkaç kişi satış yapıyor yabancılara. Yani buraya, arkadaşlarımızın da dediği gibi Murat Kurum da geldi. Bir sürü milletvekilleri geldi ama bizim işimizi tek çözecek, ama tek çözecek kişi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli; sesimizi duysunlar artık. Yani benim üç öksüz çocuğumun parasını yatırdım buraya" açıklamasında bulundu. Mağdur, "Bu adam, utanmadan, 4-5 ay önce, ‘İtibarımı geri aldım' diyerek burada adak kesti ailesiyle, gözyaşlarıyla. Dedi ki ‘Dairelerinizi bir yıl içerisinde teslim edeceğim', ama şu anda utanmadan insanlara icra açıyor. Bizim sesimizi devlet duysun. Duysun artık devlet sesimizi. Yani adayı mı satıyorlar? Yani ne yapıyorsa bizim sesimizi duysun artık" dedi ve burada çok ağır bedeller ödediklerinin altını çizdi.  

Emekli mağdur Hanzade Kılıçarslan da konuyla ilgili konuştu ve "Artık benim umudum kalmadı. Camımızı, çerçevemizi sökmüş. Yapılacak diye; ben kendim yapayım, oturayım diye düşünüyordum. Şimdi geldim, şok oldum. Ben de eşimi kaybettim. Bu yaşta ne işim var benim burada? Ne işim var? Yardım istiyoruz. Lütfen, lütfen sesimizi duysunlar" ifadelerini kullandı. 

Son olarak Aliye Sadık da "Biz bu evi aldığımız zaman 2009 yılıydı, torunum dünyada yoktu. Şimdi 13 yaşında, evimizi almaya geldik biz. Eşimi kaybettim bu yolda ben. Her harekette, her bir yapımda koşarak gelirdi buraya. Bahçeşehir'de oturuyoruz. Gelirdi, bakardı. Eve gelirdi. Her an yapılacak gibi sevinirdi adamcağız. Seneler öyle geçti. Kaybettik. Torunumla geldim" diyerek mağduriyetini anlattı ve evlerini istediklerinin altını çizdi. 

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

FİKRET İNAN'DAN AÇIKLAMA

Konutlarını almak için mücadele eden vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çeken Fikret İnan ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Onlar mağdur değil, onlar örgüt. Onlar hakkında suç duyurusunda bulundum, Küçükçekmece Başsavcılığı'na. Onlar mağdursa gelsinler, ben paralarını vereceğim. Şu an dolar 19 TL. Onlar evi aldıklarında 1 TL idi. Onların amacı şirketi iflasa uğratmak.”

Fi Yapı’dan ev alanlar dikkat! Son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fikren İnan'dan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası!


Geri Dön