28 / 04 / 2024

Fi Yapı'dan daire alanlar dikkat! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı'dan daire alanlar dikkat! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan daire alanlar için bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...



İşte Fikret İnan'ın yaptığı o son dakika açıklaması:


Sayın daire sahipleri;

Son zamanlarda bazı şerefsizlerin adımı kullanarak hırsızlık, dolandırıcılık ve haksız para talep etme gibi iftiralarda bulunduklarını duyuyorum. Bunları söyleyen kişilerin ve bunları adam yerine koyup haber yapan satılmış müsveddelerin de aleyhine tazminat davası açtım, açmaya da devam edeceğim.  Çaldığımı iddia ettikleri malzemelerin sökülmesi, binalardan indirilmesi ve nakliyesi için yapılan harcamalardan sonra şirketimizin resmi hesabına giren toplam bedel 2.000.000 TL dir. Bu para, şantiye sahasının temizlenmesi, havuz ve diğer hafriyat işlerinin yapılması, duvarların örülmesi ve kapalı otoparkın grobetonunun dökülmesi için harcanmıştır.

Çok büyük mücadele ile yapıp bitirdiğim imalatları sökmenin şahsıma verdiği üzüntünün para ile karşılığı yok. Bu dedikoduları çıkaran ahlaksızlar ve haber yapan kişiler web sayfamıza girip baksalar bu malzemelerin neden sökülmek zorunda kaldığını anlarlardı ancak amaçları farklı olduğu için bunu yapmadılar. 4 kişilik bilirkişi heyetinin tespiti ve raporu ile bu malzemeleri sökmek zorunda kaldığım için hurdaya satıldı. Ayrıca sökülen ve kırılan imalatların yerine daha kalitelisini tekrar yapacağım. Bu İmalatların tekrar yapılabilmesi için şirketimizin kasasından 2022 yılı ağustos ayında ki bilirkişi raporuna göre 369.180.000 TL harcama yapılması gerektiği tespit edilmiştir. Açmış olduğumuz dava neticesinde Nisan ayında ruhsatlarımızı yenilediğimizi ön görürsek bu imalatların yeniden yapılabilmesi 1 yıl süre alacaktır ve söz konusu rakam 500.000.000 TL’yi geçecektir.

Ben bu projede oturacak kişilerin can güvenliğini riske atmamak için bu eziyeti ve bu bedeli ödemeyi göze almışken 20-30 tane haysiyetsiz de çığırtkanlık yapıyor ve bunlara da bir grup alkış tutuyor, iyi niyetli kişiler de buna göz yumuyor. Bu çığırtkanların bir kısmı da 1-2 sene önce 100.000 TL-150.000 TL- 200.000 TL gibi rakamlarla “ölücülük” yaparak daire almış kişiler olup şimdi de mağduruz diye yollara dökülüyorlar. Bu sökülen imalatların tekrar yapılması için örgüt üyeleri de dâhil kimseden tek 1 TL dahi talep etmeyeceğim.

TMSF döneminde şirketimizin sağlam tünel kalıpları, kule vinçleri ve demirbaşları hurdaya verildiğinde, sağlam malzemelerin çalındığında, şirketimiz adına kayıtlı olan 55 dairenin haksız ve hukuksuz şekilde üçüncü kişilere devir edildiğinde, sökülmek zorunda kalan malzemelerin kullanılamaz duruma geldiğinde neredeydiniz?!
Şirketin yönetimi 2022 yılı Nisan ayında tarafıma iade edilmeden önce 85 m2’lik daireler 150.000 TL’ye SATILAMIYORDU ve internette bu bedellere onlarca daire vardı. Bunu hepiniz adınız gibi biliyorsunuz! Geçen 9 aylık sürede Esenyurt Belediyesi’nin ve örgüt üyelerinin tüm olumsuz çabalarına rağmen aynı daire 750.000 TL
ediyor. Projeyi bitirip teslim ettiğimde ise 3.000.000 TL edecek. 69.000 TL’ye sattığım daireleri 30 kat malzeme fiyatları artmasına rağmen bitireceğim. 69.000 TL’ye daireyi al 3.069.000 TL’ye sat ne güzel dünya! Ondan sonra da mağdurum diye yerlere yat! Bana teşekkür edeceğinize iftira atıyorsunuz.

Şundan eminim bu şerefsizler her zamanki gibi attıkları iftiralarda ve yalanlarda boğulacaklar. Bu kişilerin kuş kadar beyni olsa idi, şahsımla uğraşacaklarına Esenyurt Belediyesi’ne gidip hakkımız olan ruhsatları neden vermediklerini sorarlardı. Bu konuda belediyenin yapmış olduğu yönlendirme ve asılsız verilen
cevaplara inanmak yerine kanuni hakkımız olan ruhsatımızı almak için benimle beraber savaşırlardı. Kim ne yaparsa yapsın 12 yıldır tek başıma verdiğim mücadelemi devam ettireceğim ve şantiyemizi bölgenin en prestijli projesi olarak Allah’ın izni ile bitireceğim. 

Neler olmuştu?

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın şirketi geçtiğimiz yılın Mart ayında iade edilmiş ve İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada binlerce vatandaşın yüzünü güldüren karara imza atılmıştı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fi Yapı'da yönetim kayyumuyken, verilen bu kararla beraber denetim kayyumu olacaktı. Yani Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'a iade edilen şirketi TMSF denetleyecekti.  

Satışların 2009 yılında başladığı Fi Side Bahçeşehir projesinde 3 bin 185 konut yer alıyordu. 1 oda 1 salondan, 3 oda 1 salona kadar konut seçeneklerinin bulunduğu ve 54 bin metrekare arsa alanına sahip Fi Side Bahçeşehir projesindeki konutların dışında 20 bin metrekarelik ticari alan da yer alıyordu.
 

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fikret İnan'dan son dakika Fi Side açıklaması! Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar dikkat!

Fikret İnan'dan Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlara müjde!

Fikret İnan'a şirketi iade edildi!


Geri Dön