27 / 04 / 2024

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı, şirketten ev almak için başvuran belli bir süre ödemesini yapan ya da borcunu ödediği halde evlerini teslim alamayan hak sahiplerine duyuru yaptı. Şirket hakkında açılan davalardan aklandığını belirtirken mağdur vatandaşlara 'Şirkete başvuru yapmaları' konusunda çağrı yaptı.



Fİ Yapı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirket aleyhine açılan FETÖ soruşturmalarından aklandğını duyurdu. Bu süre zarfında şirketten alacağını (dairesi) alamayan müşterilerin tapusunu ve sözleşmesini Fİ Yapı Çözüm Merkezi'ne iletmeleri halinde sorunların en kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

Fİ Yapı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "6 yıl önce; Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Fikret İnan’a atılan iftiralar neticesinde FİYAPI A.Ş. tüzel kişiliğimiz ve şirketimize ait olan tüm malvarlıkları TMSF’ye devredilmişti. Geçen bu uzun sürede şantiyelerimizde en ufak bir çalışma olmadığı gibi çok ciddi anlamda hasarlar oluşmuştur. Bu 6 yıllık süre zarfında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları da göz önünde bulundurduğumuzda malzeme fiyatlarında yüzde 1000 den fazla bir artış ile karşı karşıya kalarak çok büyük boyutlarda maddi ve manevi kayıplar yaşanmıştır.

29 Mart 2022 Tarihinde 28. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile şirketlerimizin yönetimini geri almış bulunmaktayız. İade tarihinden bugüne kadar geçen süreçte resmi işlemler tamamlanmış olup sizlere olan sorumluluklarımızı yerine getirebilmek adına çalışmalarımıza başladık." ifadelerine yer verildi.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön