05 / 05 / 2024

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek!

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek!

Cezayir’de yaklaşık 5 senedir ciddi bir araç ithalat krizi yaşanıyor; ülkeye 2017 yılından bu yana sıfır, 2005’ten beri de ikinci el araç girişi yasak.



En fazla ihracat yapılan ülkeler Almanya, ABD ve İtalya

Otomotiv sektörü için önemli bir pazar olan Almanya, alt sektörde en çok ihracat yapan ülkeler arasında ilk sırada yer aldı.

Alt sektörün Almanya'ya dokuz aylık ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,47 arttı. Bu yan sanayinin Almanya'ya ihracat değeri Ocak 2021'de 2.0729 milyar dolardan bu yılın aynı döneminde 2.24868 milyar dolara yükseldi. Bu, alt sektörün dokuz aylık ihracatının yaklaşık dörtte birinin ülkeye gittiği anlamına geliyor.

İkinci en büyük ihracatçı olan ABD ise yüzde 27,86 artış kaydetti. 2021'in dokuz ayında ABD'ye 531 milyon dolar değerinde yan sanayi ihraç edildi ve bu yılın aynı döneminde 679 milyon dolar değerinde ürün satıldı.

Üçüncü sırada yer alan İtalya'ya yapılan yarı endüstriyel ihracat ise yüzde 1 azalarak 598 milyon dolardan 591 milyon dolara ve 591 milyon dolara geriledi.

Bu dönemde Fransa'ya ihracat yüzde 14 artarak 539 milyon 259 bin dolar olurken, İngiltere'ye ihracat yüzde 3,6 artarak 471 milyon 169 bin dolar oldu.

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!
Fransa'da benzin kuyrukları artık çok normal!
Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL'lik katkı, çalışması başlatıldı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön