15 / 05 / 2024

Fiat Egea almak için asgari ücretlinin ne kadar çalışması gerek? Otomobil sahibi olmak artık imkansız mı?

Fiat Egea almak için asgari ücretlinin ne kadar çalışması gerek? Otomobil sahibi olmak artık imkansız mı?

Asgari ücretlinin Fiat Egea Sedan'ı alabilmesi için yıllarca çalışması gerekiyor! Zorlu geçim koşulları ve yüksek fiyatlar, sıfır otomobil hayalini gerçekleştirmeyi güçleştiriyor. Asgari ücretli bir kişinin sıfır otomobil sahibi olması sadece bir hayal mi? İşte ayrıntılar...



Asgari ücretlinin net günlük ücreti: 283,56 TL
Fiat Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP fiyatı: 555.900 TL
*Fiat.com.tr fiyatına göre.

Asgari ücretlinin Fiat Egea'yı alabilmesi için ne kadar çalışması gerektiğini bulmak için, aradaki fiyat farkını asgari ücretli'nin günlük kazancına bölmemiz gerekiyor.

555.900 TL / 283,56 TL/gün ≈ 1961,06 gün

Ortalama 1961 gün çalışması gerekecektir.

Asgari ücretlinin kazancı, günlük ve haftalık çalışma saatlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örneğin, haftalık 45 saat çalışan, günlük yaklaşık 8 saat çalıştığı düşünüldüğünde;

1961 gün / 365 gün/yıl ≈ 5,37 yıl

Eğer bir asgari ücretli, tüm gelirini biriktirerek ve harcamalarını minimumda tutarak Fiat Egea'yı satın almayı hedefliyorsa, yaklaşık olarak 5,37 yıl veya 5 yıl 4 ay çalışması gerekecektir. Ancak bu hesaplamalar yalnızca bir senaryodan ibaret. Gerçek hayat düşünüldüğünde bu durum oldukça zor.

Bu süre boyunca sürekli birikim yapmak ve harcamaları minimum seviyede tutmak, artan fiyatlar ve temel ihtiyaçların düşünülmesiyle birlikte oldukça zorlu bir hedef haline geliyor. Bu nedenle, bir asgari ücretlinin Fiat Egea gibi en ucuz otomobilin sıfırını almak için daha uzun bir süre ya da alternatif finansman yöntemlerine ihtiyaç duyabileceğini gösteriyor.

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!
Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 
Asgari ücretlinin Samsung Galaxy S23 Ultra alması için ne kadar çalışması gerek? Samsung Galaxy S23 Ultra, lüks mü?
iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?
Asgari ücretlilere acı haber: Hükümetin '500 Dolar' planı havada kaldı! Yeni ücret 10 Bin TL'nin altında sıkışabilir!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön