28 / 04 / 2024

Fikri Işık: 2014 yılında eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar lira!

Fikri Işık: 2014 yılında eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar lira!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında eğitime 78,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını belirterek, "Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı."




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında eğitime 78,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını belirterek, "Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı. Siz bir devlet düşünün ki topladığı verginin yarısını sadece eğitime, sağlığa, spora ve sosyal hizmetlere ayırıyor" dedi.


Kocaeli'nde Gültepe İlkokulu ve Aile Sağlığı Merkezinin açılışında konuşan Işık, gelecek nesillere çok daha iyi bir vatan bırakma gayreti içinde olduklarını söyledi.


Işık, 11 yıllık AK parti iktidarı olarak bütçeden en fazla payı eğitime ayırdıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Bu sene 2014 yılında eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar lira yani eski parayla 78,5 katrilyon lira. Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı. Siz bir devlet düşünün ki topladığı verginin yarısını sadece eğitime, sağlığa, spora ve sosyal hizmetlere ayırıyor. İşte iktidarımızın halkımıza, milletimize verdiği önemin göstergesi. Biz Türkiye'nin, ülkemizin geleceğinin eğitimde, bilimde ve teknolojide olduğunu iyi biliyoruz. Onun için en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz."


Son 11 yılda net 400 binin üzerinde öğretmen aldıklarını, şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapıldığını anımsatan Işık, şunları söyledi:


"Şimdi Allah nasip ederse ağustosta 40 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Öğretmen sayımızı 850 bine çıkaracağız. Bu son 11 yılda alınan öğretmen sayısı mevcut öğretmen sayısını geçmiş olacak. Türkiye için çok önemli bir başarı. Biliyoruz ki öğretmensiz, okulsuz eğitim olmaz. İşte bunun için öğretmene çok ciddi yatırım yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Okullara çok büyük yatırım yaptık. Derslik sayımız 310 bindi, şu anda 2013 yılı sonu itibarıyla 215 binden fazla dersliği buna ilave ettik. Kocaeli'de bu daha da çarpıcı. Kocaeli'de 2002 yılına kadar 6 bin 500 derslik yapılmıştı. Şimdi 6 bin 500'den fazla dersliği de eğitime kazandırıyoruz. Niye? Geleceğimiz çocuklarımız. Çocuklarımız iyi eğitim alırsa, hem ailelerimiz kurtulur hem de ülkemiz kalkınır. O açıdan eğitime yapılan her kuruş yatırımı ülkemizin geleceğine yatırım görüyoruz. Eğitime sadece hükümet bazında yatırım da yeterli değil. Bütün özel idarenin ve belediyelerimizin de bu yatırım hamlesinde yer alması önemli."


Işık, konuşmasının ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile okulun ve sağlık merkezinin açılış kurdelesini kesti.


Işık, bir süre sohbet ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.



AA


Geri Dön