22 / 11 / 2024
fuzul

Yeşil Rapido LEED Green Associate Eğitimleri 2014 yılında da devam ediyor!

Yeşil Rapido LEED Green Associate Eğitimleri 2014 yılında da devam ediyor!

Ekoyapı-Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği 'Yeşil Rapido' LEED Green Associate Eğitimleri 2014 yılında da planlanan dört organizasyonla devam ediyor...





Ekoyapı-Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği 'Yeşil Rapido' LEED Green Associate Eğitimleri 2014 yılında da planlanan dört organizasyonla devam ediyor.  Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de gerçekleşecek bu etkinliklerle Türkiye'de ilk kez, malzeme üreticilerinin ve bina üreticilerinin desteği ile bina üretiminde aktif görev alan yaklaşık 300 yapı sektörü profesyoneli ücretsiz LEED Green Associate eğitimi aldıklarına dair sertifika sahibi olacaklar.


'Yeşil Rapido' LEED Green Associate Eğitimleri'nin ilki 27 Eylül 2013 tarihinde CNR Fuar merkezinde gerçekleştirilen BEST'13 Fuarı içerisinde yapıldı. Türkiye'nin önde gelen yeşil malzeme üretici-temsilcilerinin desteği ile gerçekleşen Yeşil Rapido etkinliğinin ilkinin Platin Sponsorları Eczacıbaşı'nın Vitra Artema markası ve ETY İnşaat olurken; Trakya Cam, Tarkett Zemin Kaplamaları ve Dörken Sistem Altın Sponsor; AKG Gaz Beton, Rehau ve Schüco Gümüş Sponsor olarak etkinliğe destek verdiler. Bu eğitim ile yapı sektörünün profesyonellerinden oluşan 55 kişi sertifika sahibi oldu.


'Yeşil Rapido'nun Amacı


Ekoyapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Neşe Jones etkinliğin amacını şöyle açıkladı: "Bir Ekoyapı Dergisi organizasyonu ve sosyal sorumluluk projesi olan 'Yeşil Rapido' etkinliği; yeşil bina üretimine katkı sağlamak, profesyonel çevrede konu ile ilgili farkındalığı artırmak, yeşil yapı üretiminde ihtiyaç duyulan ve sertifikalama sürecine katkı sağlayan malzeme/uygulamaları tanıtmak amacını taşıyor.


Ekoyapı Dergisi olarak inşaat sektörünün yeşil dönüşümüne destek vermek amacıyla çıktığımız bu yolda, dönüşüm sürecinin önünü tıkayan bazı faktörler olduğuna tanıklık ettik. Bunlardan en önemlisi yeşil bina üretiminde ihtiyaç duyulan, sürdürülebilirlik konusunda bilgili ve donanımlı teknik kadro eksikliğiydi. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde sürdürülebilirlik konusunda eğitim verilmekle beraber yetersiz olduğu tespitinden yola çıkarak, bu konudaki farkındalığı artırmak ve sertifikalı teknik kadro sayısının artmasının önünü açmak adına projemizi hayata geçirdik. Bu proje ile bir yılda yaklaşık 300 sektör profesyonelini sertifikalandırarak bu ve benzeri eğitimlerin öneminin altını çizmek istedik.


Bizim organizasyonumuzda katılımcılar sertifikaya herhangi bir ücret ödemeden sahip olabiliyor, çünkü eğitim maliyetlerini sponsorlar karşılıyor. Ancak bu fırsattan sınırlı sayıda kişi yararlanabiliyor. Bizim yaptığımız kuyuya bir taş atmak, yapı sektörü profesyonellerinin mesleki kariyerlerine yön verirken, sürdürülebilirlikle ilgili yetenekleri de donanımları arasına katarak, görev aldıkları projelerde bu bilinci yaymaya devam etmelerini sağlamak. Böylece ülkemizde bu ve benzeri eğitimlerin de önünün açılacağına ve talebin artacağına inanıyoruz."


Eğitime kimler katılabilir?


'Yeşil Rapido' - LEED Green Associate Eğitimlerine; mimar, mühendis, peyzaj mimarı, iç mimar, şehir plancısı v.b mesleki disiplinlerden profesyoneller katılabiliyor. Başvurular belli kriterlere göre değerlendirilerek seçim yapılıyor. Özellikle yeşil bina projelerinde görev alan yada alacak olan kişilere öncelik tanınıyor. 


2014 Yılı Yeşil Rapido Etkinlik Takvimi


Yeşil Rapido, 2014 yılı içerisinde dört etkinlikle devam edecek. Bu dört etkinlik ile yaklaşık 300 profesyonel ücretsiz LEED Green Associate eğitimi aldığına dair  sertifika almaya hak kazanacak. Yapı - Endüstri Merkezi'nin Fulya'daki ana salonunda gerçekleşecek olan etkinliklerin tarihleri  özellikle ülkemizde de kutlanan çevre konulu günlere dikkat etmek amacıyla seçildi.


 Etkinlik Tarihleri


24 Ocak 2014(21 Mart 2014 (22 Mart Dünya Su Günü)(5 Haziran 2014 (Dünya Çevre Günü)(26 Eylül 2014 (Dünya Yeşil Binalar Haftası)


EKOYAPI DERGİSİ(Doğaya ve insana saygılı, enerjisini ve kaynaklarını etkin kullanan Ekolojik Yapılar gercekleştirmek isteyen sektör profesyonellerine rehberlik etmek amacıyla, ulusal ve uluslararası güncel gelişmelerin takip edilebildiği, birikimlerin-deneyimlerin paylaşılabildiği bir platform niteliği taşıyan EKOYAPI Dergisi’nin ilk sayısı 2010 yılının Temmuz ayında okurlarıyla buluştu. Yayınlandığı süre boyunca EKOYAPI Dergisi, ele aldığı dosya konularıyla da gündem oluşturan bir noktaya geldi.


LEED HAKKINDA


Klasik binalara göre daha sağlıklı, cevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve karlı olan yüksek performanslı binaları tanımlayan LEED yeşil bina derecelendirme sistemi, gönüllü bir standart olup Amerika Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilmektedir. LEED, bina inşasında veya renovasyonunda uygulanacak belli başlı sürdürülebilir tasarım kriterleri icin geliştirilmiş bir puan sistemidir.


Geri Dön