28 / 04 / 2024

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Dünya finans çevrelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Arap sermayesine geçti. Peki bu dev banka hangisi ve kimler tarafından alındı? İşte yanıtı…



1856 yılında kurulan ve merkezi Zürih’te bulunan, dünyanın en büyük bankalarından İsviçreli banka ve finans şirketi Credit Suisse, Araplar tarafından satın alındı.

Yaklaşık 170 yıla yakın bir geçmişe sahip olan İsviçre ve dünyanın en büyük bankası ve finans kuruluşu Credit Suisse, Arap sermayesine geçti.

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Gelen bilgilere göre, Katar’ın varlık fonu Katar Yatırım Otoritesi, İsviçre Bankası Credit Suisse'deki payını artırmak suretiyle bankanın Suudi Varlık Fonu’nun ardından  ikinci büyük hissedarı oldu.

Körfez ülkesi Katar’ın varlık fonu olan Katar Yatırım Otoritesi (QIA), İsviçre Bankası ve finans şirketi Credit Suisse’deki hissesini yüzde 5,6’dan yüzde 6,87’ye çıkardığını duyurdu. Bu gelişmeyle, QIA Credit Suisse Grup’taki en büyük ikinci hissedar olmuş oldu

.Financial Times tarafından duyurulan haberle ilgili görüşleri sorulan Credit Suisse temsilcilerinin ise yorum yapmaktan kaçındığı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön