12 / 05 / 2024

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Dünya finans çevrelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Arap sermayesine geçti. Peki bu dev banka hangisi ve kimler tarafından alındı? İşte yanıtı…



SAHİPLERİ SUUDİ VE KATARLILAR OLDU

Söz konusu satın almayla birlikte QIA, Credit Suisse’in aralık ayında tamamladığı 4,3 milyar dolara denk gelen 4 milyar İsviçre frangı sermaye artırımının bir parçası olarak yeni hisseler aldığı açıklandı.

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Böylelikle bu operasyon ile QIA, Suudi Ulusal Bankası’nın hemen ardından İsviçre bankasının en büyük ikinci hissedarı olmuş oldu. Öte yandan, Suudi Ulusal Bankası, Suudi Varlık Fonu’nun da yüzde 37’sine sahip bulunurken, Suudiler ayrıca İsviçre Bankası’nda yaklaşık yüzde 10 hisseye sahip durumda.

Diğer yandan, daha önce yaklaşık yüzde 10 hisseye sahip olan ve İsviçreli bankanın uzun süre en büyük hissedarı konumunda bulunan Harris Associates ise sermaye artırımları ile birlikte hissesinin yüzde 3’ün altına düştüğünü bildirdi.

Credite Suisse’in artık en büyük hissedarları olan Ortadoğulu yatırımcılar, genellikle bankanın kritik dönemlerinde sermaye artırımı yapıyor.

Katarlı QIA daha önce, Credit Suisse’in Nisan 2021’de yaklaşık 2 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahvil ihracına katılmış, bu dönemde banka, yatırım fonu nedeniyle 5,5 milyar dolar kaybetmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön