11 / 05 / 2024

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz'da 3,7 puan arttı!

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz'da 3,7 puan arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), Temmuz ayında bir önceki aya göre 3,7 puan artış göstererek, 162,3 seviyesine yükseldi.



Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre istihdama ilişkin olarak yapılan değerlendirmelere göre, son 3 aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyir artış bildirenler lehine dönerken, gelecek 3 aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir de bir miktar güçlendi.

Rekabet gücüne ilişkin olarak yapılan değerlendirmelere göre, yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde son üç ayda iyileşme olduğu şeklindeki değerlendirmeler bir önceki döneme kıyasla güçlenirken, gelecek 3 ayda iyileşme olacağı yönündeki beklentiler de bir miktar zayıfladı.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz da 3,7 puan arttı!

Yurt dışı piyasalardaki rekabet gücüne ilişkin olarak da son 3 ayda ve gelecek üç ayda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler, Avrupa Birliği içindeki yurt dışı piyasalarda güçlenirken, Avrupa Birliği dışındaki yurt dışı piyasalarda ise zayıfladı.

Temmuz'da NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla masaya yatırıldığında "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)", "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" ve "66- Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde sırasıyla 3,3, 4,9 ve 28,0 puanlık artış yaşandı.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön