23 / 07 / 2024

Finansmana ihtiyaç duyan borsaya koştu!

Finansmana ihtiyaç duyan borsaya koştu!

2022 yılında 40 şirketin halka arz edildiği Borsa İstanbul’da 2023’ün 7 ayında 24 şirket halka arz edildi. Uzmanlar şirketlerin hem kolay finansman, hem de kurumsallaşmaya katkı verdiği için halka açılmayı tercih ettiğini belirtiyor.




Finansmana ihtiyaç duyan borsaya koştu!

HALKA ARZLARA İLGİ ARTIYOR

Halka arzlara katılan bireysel yatırımcıların sayılarında önemli ölçüde artış olduğunu belirten Yatırım Finansman Kurumsal Finansman Müdürü Eda Önder Öztürk, "2023 yılının ilk üç ayında halka arzlara katılım sağlayan bireysel yatırımcı sayısı 600 bin kişi olurken, yılın ikinci yarısında bu rakam 2,2 milyona ulaştı. Mevcut durumda halka arz onayını bekleyen ve başvuru sürecini devam ettiren çok sayıda şirket olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda halka arzlara olan ilginin devam edeceğini söyleyebiliriz. Sermaye piyasalarında şirketlerin yeni finansman kaynağına ulaşıyor olması; halka arzın şirketlere likiditeyi, kurumsallaşmayı ve rekabet avantajlarını getiriyor olması da ilgiyi artırmaktadır‘’ ifadesini kullandı.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön