18 / 05 / 2024

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!

Ekmek fiyatlarında son günler bir kargaşa yaşanıyor. Fırıncılar maliyetlerin arttığını söyleyerek isyan ederken, valilikler ise ekmeğe henüz zam yapılmadığına dair açıklamalarda bulunuyor. Peki ekmek fiyatları ne kadar? Fırıncılar ne istiyor?



UN FİYATI YÜZDE 50 ARTTI!

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre; Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde ekmek fiyatlarında artışlar meydana geldi. Fakat resmi açıklamalar henüz gelmezken, fırıncılar isyan etmeye başladı. Ekmek zammı yapan fırıncılar asgari ücret, un, akaryakıt ve işçi giderlerinin arttığını öne sürerek ekmeğin en az 7 veya 7.5 liraya satılması gerektiğini savunuyor.

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor! 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarına gelen artışı ve tarife dışı artışların doğru olmadığını belirterek, ''Hazirandan beri bizim aldığımız un fiyatları yüzde 50 arttı.

Çünkü Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 340 liraya 50 kiloluk sübvanseli un uygulaması sonlandırıldı. Böylece fırıncılar için un fiyatı 340 liradan 570 liraya çıktı” dedi.

Normalde ekmeğin 1 kilosu 35 liraya, yani 200 gramı da 7 liraya çıkması gerektiğini savunan Balcı, '' Bu tarife geciktiği için esnaf kendisi karar almış. Bu karmaşanın önüne geçmek için bir an önce valilik esnafa hakkını teslim etmeli ve bu açıklamayı yapmalı” dedi.


Geri Dön