28 / 04 / 2024

Fırsatçılara büyük darbe! Emniyet Müdürlüğü harekete geçti

Fırsatçılara büyük darbe! Emniyet Müdürlüğü harekete geçti

Ankara Emniyet Müdürlüğü, zelzelenin akabinde fahiş ücret artışı yapanlarla alakalı işlem başlatıldığını duyurdu.  konut satışı ve kiralamada fahiş fiyat uygulanan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında işlem yapılacak.



Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli zelzelelerden etkilenenlerin göç ettiği şehirlerde, kiraların 5 bin TL'den 15-20 bin TL'ye çıkarıldığı yönündeki ihbarların akabinden  Ankara  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle harekete geçti.

Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekip, Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak eriştiği ihbar sahibi afetzedelerin "şikayetçi" olarak ifadelerini aldı.

Emlak satışı ve kiralamada aracılık yapan Web siteleriyle de erişim ğlayan ekipler, Ankara'daki evlere ait kiralık ve satılık ilanlarına has bilgilere rişti.
 Zelzele evveli ile zelzele sonrası değişimleri eşleşiren ekipler fahiş ücret artışı görülen ilanları bir bir tespit etti.

"FAHİŞ KİRA ARTIŞI" BAŞLIKLI HABERLER TARANDI

Haberlerde ve aleni kaynaklarda yer alan "fahiş kira artışı" başlıklı haberleri de tarayan ekipler mevzu bahis iddiaların tümünü araştırdı.

Fırsatçılara büyük darbe! Emniyet Müdürlüğü harekete geçti

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile yazışan ekipler, e-Ticaret sitelerinde 5 Şubat 2023 tarihinden itibaren yer alan konut kira ve konut satış ücretlerine yüzde  10’dan fazla zam yapan ilanların verilerini soruşturma dosyasına ilave etmek üzere talep etti.

Ankara’da icraat yapan ve ilanlarında anormal yükseliş tespit edilen emlakçılardan ilanlara ait bilgileri ve kontratları temin eden ekipler, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Ankara Ticaret Odası ile yaptığı yazışmalar akabinde da kayıtlı emlakçılardan 5 Şubat'tan bu tarafa aracılık yaptıkları kira ve satış belgelerinin örnekleri ile güncel kira ve satış bilgilerini aldı.

Bu amaçla ilçe emniyet müdürlüklerinin ekipleri de emlakçıları bir bir ziyaret etti.

 


Geri Dön