29 / 04 / 2024

Fiyapı mühendislik eğitimi verecek üniversite kuracak!

Fiyapı mühendislik eğitimi verecek üniversite kuracak!

Konut projeleriyle adından söz ettiren Fiyapı, ağırlıklı olarak mühendislik ve mimarlık eğitimi verecek üniversite kuracak...  



Konut projeleriyle adından söz ettiren Fiyapı, ağırlıklı olarak mühendislik ve mimarlık eğitimi verecek üniversite kuracak. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Mezun olan gençler çok tecrübesiz. Sudan çıkmış balık gibi geliyorlar. Onları çekirdekten yetiştirecek bir üniversite kurmak için yola çıktık" diyor

KONUT projeleri ve Beşiktaş'ın İnönü Stadı'na isim sponsorluğuyla adından söz ettiren Fiyapı geçen yıl "sosyal sorumluluk projesi" olarak inşaatına başladığı önümüzdeki yıl ücretsiz eğitime başlayacak "Fikret inan Engelliler Kolejf'nin ardından bu kez de üniversite kurmaya karar verdi. Fikret İnan Eğitim Vakfı tarafından Sakarya'da kurulacak inan Üniversitesi ağırlıklı olarak mühendislik ve mimarlık eğitimi verecek. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret inan kuracağı üniversiteyi HABERTÜRK'e anlattı. Üniversitenin kuruluşu için YÖK'e bu ay başvuruda bulunacaklarını söyleyen inan, "Ben ortaokul mezunuyum. Okumadım, iş hayatına atıldım. 29 yıldır ticaret yapıyorum. Kişisel becerim ve şansla açığımı kapattım. Eğitimin öneminin farkındayım. Bu nedenle gelecek kuşaklara katkım olsun diye üniversite kurmak istiyorum" diyor.

'SUDAN ÇIKMIŞ BALIK GİBİLER'
inan kuracağı üniversitenin ağırlıklı olarak mühendislik ve mimarlık eğitimi vereceğini belirterek, nedenini de şu sözlerle açıklıyor: "16 yıldır müteahhitlik yapıyorum. Kimse alınmasın ama mezun çocuklar sudan çıkmış balık gibiler. Teorileri var ama pratikleri hiç yok. Deneyim kazanmaları 3-4 yılı buluyor. Malzemeleri tanımıyorlar. Kendilerine güvenleri yok. Aralarında çok iyileri de var. Ama ben genelden söz ediyorum. Onlarla çakşırken, 'öyle bir okul olsun ki bu çocuklar mezun olduklarında pratik de yapmış olsalar' diyordum, işte bu düşünce benim üniversite kurmama neden oldu. Burada en büyük yenilik uygulamalı mesleki eğitimin ön planda tutulması olacak. Mezun olduklarında yüz¬de 50 teori yüzde 50 pratik yapmış olacaklar. Kolayca iş bulacaklar."

EV TAKSİTİ GİBİ ÖDEYECEKLER
İnan, öğrenim ücretinde de öğrencilerin mezuniyetten sonra kendilerinin ödeyeceği kredi sistemini getireceklerini söylüyor: "Okul parasını da ailelerine ödetmesinler istiyoruz. 48 ay okusunlar. 108 ay ödesinler. Taksitli seçenekleri olacak. Üniversiteye borçlanacak, mezuniyetten sonra iş bulduklarında okul taksitlerini ödeyecekler. Yüzde 30'u da burslu olacak." İnan Üniversitesi'nin 2012-2013 eğitim yılında açılmasını hedefleniyor.

Habertürk


Geri Dön