30 / 04 / 2024

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek! 

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvurusu tasdik edilen 570 bin vatandaşa maddi katkı sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL'yi hesaplara iletmeye başladıklarını açıkladı. İşte ayrıntılar.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tertip edilen destek ödemeleri, bir çok geliri düşük aileye yada bakıma muhtaç bir yakınına bakan vatandaşa ilaç gibi geliyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hiç kimseyi geride bırakmadan ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık aracılığı ile sunulan evde bakım desteğinin 2006 senesinde engelli vatandaşların ilk olarak aile yanında desteklenmeleri mantığıyla başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Göktaş, evde bakım yardımı muhteviyatınca 2023 senesi Ocak-Temmuz dönemi için tam bağımlı durumdaki engellisine evde bakmak isteyenlerin aylık 4 bin 336 TL peşin yardım yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek! 

"2 MİLYAR 448 MİLYON TL HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI"

''Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli kişiler ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara iletmeye başladık. Bu ay 570 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor. Bakanlık olarak engellilik sahasındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz gereğince hak temelli sosyal yardımların şeffaf olarak sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz.

Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmadan toplum vizyonumuz ile engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal hayatın her noktasına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağımızı söyleyerek, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim.''

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Aylık 4 bin 336 TL ödenecek!


Geri Dön