06 / 05 / 2024

Ford Otosan'dan 575 milyon dolarlık dev yatırım!

Ford Otosan'dan 575 milyon dolarlık dev yatırım!

Ford’un Romanya’daki fabrikasını 575 milyon dolara satın alan Ford Otosan, Koreli SK ve Ford ile Ankara’da batarya üretim tesisi kurma yolunda ilk adımını da attı. 



Ford Otosan’ın Gölcük’te bulunan fabrikasında ise tamamen Transit modeli üretilecek. Craiova’daki fabrikayı da bünyesine katan Ford Otosan, uluslararası bir üretim şirketi hâline gelecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, bu yatırımla Türkiye ekonomisine katkıyı artırdıklarını vurgulayarak, global rekabet avantajı sağlayacak ileri teknolojiler üzerine çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Şirketlerinin Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi unvanını pekiştireceğini söyleyen Koç, mühendisliği ve tasarımının Ford Otosan’a ait olacağını aktararak, yeni nesil Courier ve tam elektrikli versiyonunun Craiova’da üretileceğini belirtti.

Koç, bunların dışında Ford Puma ve yeni tam elektrikli versiyonunu ve 1.0 litre EcoBoost motorların üretiminin de burada yapılacağını bildirdi.

Ford Otosan dan 575 milyon dolarlık dev yatırım! 

Yeni yatırım haberinin duyurulduğu sıralarda başka bir noktada da elektrikli otomobil batarya üretim fabrikası kurulmasıyla ilgili Koç Topluluğundan açıklama geldi. 


Geri Dön