18 / 05 / 2024

Ford'dan yeni hamle! Türkiye'de üretilecek, 2023'te yollarda

Ford'dan yeni hamle! Türkiye'de üretilecek, 2023'te yollarda

Ford Pro bu hafta içinde Tourneo serisinin tam elektrikli gelişmiş güç aktarma sistemine sahip olan yeni nesil E-Tourneo Custom modelini görücüye çıkardı. Araç, Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretilmesi planlanıyor.



Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, ‘İster hafta sonu aktivite dolu bir aile gezisi ister yöneticilerin konforlu ve şık bir araçla havaalanına transferi için E-Tourneo Custom tam elektrikli güç aktarma sistemi, gelişmiş bağlantılı teknolojileri, rafine tasarımı ve yeni lüks özellikleriyle en doğru tercih olacak. ‘Tourneo’ adı daima ferah iç tasarım ve çok yönlü taşımacılıkla birlikte anılmıştır. Şimdi bunu bir adım daha öteye taşıyarak üst düzey performans ve benzersiz konfor arayan yeni nesil seçici elektrikli araç müşterilerine aradıkları tüm özellikleri tek araçta sunuyoruz” diyor.

Açıklamaya göre yeni model ayrıca, 8 vitesli otomatik şanzıman ve kıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulan yeni nesil Ford EcoBlue dizel motor seçenekleriyle de tercih edilebilecek.

EcoBlue dizel motorlu Tourneo Custom modelinin 2023 ortalarından itibaren müşterilere teslim edilmesi, ilave versiyonların ise yıl sonuna doğru sunulması planlanıyor.


Geri Dön