18 / 05 / 2024

Ford'dan yeni hamle! Türkiye'de üretilecek, 2023'te yollarda

Ford'dan yeni hamle! Türkiye'de üretilecek, 2023'te yollarda

Ford Pro bu hafta içinde Tourneo serisinin tam elektrikli gelişmiş güç aktarma sistemine sahip olan yeni nesil E-Tourneo Custom modelini görücüye çıkardı. Araç, Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretilmesi planlanıyor.



Açıklamada araçla ilgili şu bilgiler verildi:

E-Tourneo Custom, Ford F-150 Lightning pick-up ile aynı 74 kWh kullanılabilir kapasiteli bataryada yüksek yoğunluklu batarya hücresi teknolojisinden ve 160 kW elektrik motorundan yararlanıyor.
Entegre 11 kW AC üç fazlı şarj cihazıyla batarya 8 saatten daha kısa sürede tam kapasiteye ulaşıyor veya 125 kW DC hızlı şarj ile yaklaşık 41 dakikada yüzde 15-80 oranında şarj edilebiliyor. E Tourneo Custom’ın şarj profili hızlı şarjları desteklemek için ön enerji yüklemesi yapabiliyor. Sistem laboratuvar testlerinde 125 kW’lık bir şarj cihazı kullanarak 5 dakikada yaklaşık 38 kilometre menzil sağladı.
İç mekan özellikleri, ikinci ve üçüncü sıralarda raylı koltuklar içeren yeni bir oturma sistemiyle başlıyor.
Yeni Tourneo Custom ayrıca, üç bölgeli elektronik sıcaklık kontrolü, arka bölmede 14 hoparlörlü güçlü B&O ses sistemi, sofistike ortam aydınlatması, mobil cihazlar için kablosuz şarj bölmesi ve ikinci sırada ısıtmalı dış koltuklar gibi özellikler vadediyor. Ford ayrıca, otellerdeki anahtar kartlardan ilham alan bir Dijital Anahtar Sistemi geliştirdi.
Tourneo’ların teknik özelliklerini şimdiye dek en kapsamlı şekilde bir araya getiren, serinin en üst modeli Titanium X.
Standart özellikler arasında 19 inç şık alaşım jantlar, tam matrix LED aydınlatma ve Sensico sentetik deri koltuk döşemeleri sayılabiliyor.
Ford, Tourneo Custom’ı elektrikli güç aktarma sistemlerinin yanı sıra 136 PS, 150 PS veya 170 PS güce sahip en yeni nesil EcoBlue dizel motor ve yeni yüksek verimli 8 vitesli otomatik şanzıman veya 6 vitesli manuel şanzıman seçenekleriyle sunacak
AA


Geri Dön