28 / 04 / 2024

''Formula 1 Nürburgring Pisti'' ABD'li yatırım fonuna satıldı!

''Formula 1 Nürburgring Pisti'' ABD'li yatırım fonuna satıldı!

ABD 'Yeşil Cehennem' i 90 milyon dolara kaptı. Dünyadaki 'Formula 1' pistleri arasında en tehlikelisi olarak bilinen Almanya'daki Nürburgring Pisti Amerikalı bir yatırım fonuna satıldı...




Dünyadaki 'Formula 1' pistleri arasında en tehlikelisi olarak bilinen Almanya'daki Nürburgring Pisti Amerikalı bir yatırım fonuna satıldı.


Formula 1 severler çok iyi bilir. Dünyanın en zorlu pistlerinin başında Almanya'daki Nürburgring Pisti gelir. Almanya'nın Nürburg bölgesi etrafında ormanların içine inşa edilmiş bu pist uzun pazarlıklar sonucunda el değiştirdi. ABD'li bir yatırım fonu pistin içinde bulunduğu kompleksi 83 ila 97 milyon dolar arasında bir bedel karşılığında satın aldı. İnşasına 1925 yılında başlanan ve toplam 90 virajın bulunduğu 26 kilometrelik pistin en alçak ve en yüksek noktası arasında tam 300 metrelik bir fark bulunuyor. En son 2013'te yarışlarının düzenlendiği pist bu yıl takvimde değil. Fakat 2015'te yeniden takvime girmesi bekleniyor. Pilotlar arasında bu tehlikeli bölge 'yeşil cehennem' adıyla biliniyor. 



Akşam


Geri Dön