08 / 05 / 2024

Forum Sintra mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor!

Forum Sintra mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor!

Multi Development Portugal tarafından geliştirilen Forum Sintra Alışveriş Merkezi 11 Nisan 2011'de açıldı. Toplam 170 milyon Euro yatırım yapılan Forum Sintra 2500 kişiye doğrudan, 800 kişiye dolaylı yoldan istihdam sağladı...  



Multi Development Portugal tarafından geliştirilen Forum Sintra Alışveriş Merkezi 11 Nisan 2011'de açıldı. Toplam 170 milyon Euro yatırım yapılan Forum Sintra 2500 kişiye doğrudan, 800 kişiye dolaylı yoldan istihdam sağladı. IC 19 ve A16 otoyollarının kıyısına konumlandırılan Forum Sintra, Multi Yatırım'ın tüm mağaza alanları ise Pingo Doce'ye ait.

Feira Nova binasının yeniden düzenlenmesi ile gerçekleştirilen projenin mükemmel konumu çevrede yaşayanları kolayca cezbediyor. Forum Sintra, Pingo Doce süpermarket, 20 restoranlık yemek salonu, 7 tane Castello Lopes sineması ve 182 mağazası ile 55,000 m ²'lik alışveriş alanına sahip. Bodrum katında 2520 araçlık dışında ise 130 araçlık park alanı bulunuyor.

Forum Sintra, Pingo Doce, Primark, Zara, H&M, Worten, Sportzone, C&A, New Yorker ve Modalfa gibi kaliteli mağazaları bulunduruyor. 20 mağaza yerel markalara ait.

Ödüllü firma Multi Mall Management Multi Development merkezin yöneticiliğini de üstleniyor. MMM Portugal bugün13 AVM ve içinde Forum Aveiro, ArmazÜ©ns do Chiado, Forum Algarve, Parque Mondego, Almada Forum, Forum Montijo, Forum Madeira, Forum Viseu, Forum Coimbra, Espaço GuimarÜ£es, Braga Retail Center, Forum Sintra and Arquiparque II'nin bulunduğu bir ofis parkını yönetiyor.

Mimari ve Tasarım
Forum Sintra'nın mimarları ARX ve Chapman Taylor. Projenin ana konsepti Multi'nin kurumsal mimarlık firması olan T+T Design tarafından gerçekleştirildi ve sonrasında ARX tarafından geliştirildi. Forum Sintra tasarımı, Feira Nova süpermarketine ekleme yapılarak var olan bir AVM'nin yeniden geliştirilmesine dayanan karışık bir proje. AVM ve sinema alanı diğer binanın inşası için yıkıldı. IC-19 otoyoluna olan yakınlığı, Pena Palace ile Sintra kasabasının manzarasını sunuyor. Yeni tasarım bu özellikleri öne çıkarıyor.

Binanın otoyol üzerinde belirgin bir etkisi var. Dikey olarak iki parçaya bölündü: binayı zemine bağlayan siyah bir betonlu bir bina tabanı ve geleneksel Portekiz tasarımını andıran beyaz alçılı bir üst bölüm. İkisi arasındaki keskin zıtlık binaya radikal, özet ve modern bir görünüm katıyor. İçeride Forum Sintra'nın tüm mağazaları bulunuyor. Bunlar, düz ve eğimli çizgilerle yaratılmış geleneksel tasarımın ürünü.

Her mağaza kendi özgün atmosferi ile tasarlandı. Concrete mağazası güçlü bir imaja sahip ve tamamen yalın bir betndan inşa edildi. Elegant mağazası ise siyah cam ve siyah taşlardan oluşturuldu. Green mağazası ise değişken bir mekan. Hava ve ışık dolu bir mekan olan Green ziyaretçilerini doğal ortamla karşı karşıya getiriyor. Home mağazası laminant ahşap ile cephelendirilmiş ve ev hissini veren bir mekan.

Yemek alanında Sintra'nın manzarasının seyredildiği bir bahçe terası bulunuyor. çatılardaki elmas şeklindeki delikler sayesinde gün ışığından faydalanılıyor. Forum Sintra'nın beklenmedik tasarımı bölgede çekiciliği arttıracağa benziyor

GazetePARC


Geri Dön