29 / 04 / 2024

FTSO'dan Fethiye imar planı açıklaması!

FTSO'dan Fethiye imar planı açıklaması!

Fethiye, yaklaşık 3 aydır imar konusunda ciddi bir sorun yaşıyordu. 12 Ocak 2015 tarihinde Revize edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarının uygulanmasından kaynaklanan sorun Fethiye'de inşaat sektörünü 3 ay durma noktasına getirdi.



Bu tarihten önce ruhsat almak için belediyeye başvuran müteahhitler, inşaat ruhsatlarını alamadı. Fethiye gibi sadece kışın inşaat yapma izni olan bir yerde, imar planı notlarında kaynaklı böyle bir sıkıntının yaşanması, emlak sektöründe fiyatları da arttırdı. Yaşanan sorundan hem müteahhitler, hem inşaat sektörü ile çalışan diğer tüm sektörler, hem arsa sahipleri hem de emlak alan ve inşaat yapacak olanlar olumsuz etkilendi. 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konu ile ilgili sizlerin de bildiği gibi 2 toplantı yaptık. Bu toplantıdan çıkan sonuçları Ankara'ya ilettik. 4 Şubat 2015 tarihinde Ankara'da, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ve daire baş kanlan ile görüşmeler yaptık. Fethiye'nin 1/1000 ölçekli imar plan notlarının uygulanmasından kaynaklanan sorunları anlattık. Kendileri yaşanan bu sorunlarla yakından ilgileneceklerini bize iletmişlerdi. 

Fethiye'de inşaat sektöründe yaşan sorun geçen hafta Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünün 23.05.2014 tarih ve 6522 sayılı yazısına istinaden, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden gelen yaptığımız itirazları da kapsayan yazı ile birlikte sona ermiştir. Gelen yazı ile 12 Ocak 2015 tarihinden önce ruhsat için belediyeye başvuran inşaat ve proje sahipleri ruhsatlarını eski imar plan notlanna göre alabileceklerdir. Bu da Fethiye'de 3 aydır yaşanan inşaat sorununu büyük ölçüde rahatlatmıştır. 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin sorunlarında her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. Fethiye'nin bir sorununun daha çözülmesine katkıda bulunarak, oda olarak bir sorumluluğumuzu daha yerine getirdik. Bu sorunun çözümüne katkı sağlayan başta Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odalarımıza, toplantılara katılıp katkı sağlayan tüm teknik arkadaşlara, Odamız İnşaat Taahhüt Komitesi Üyemiz Metin Sevinç'e, Şehir ve Bölge Plancısı Ercan Çınaroğlu'na teşekkür ediyoruz. 

Katılımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 


Ege Gazetesi


Geri Dön