05 / 05 / 2024

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.



LİSANSLARLA MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sektördeki firmaların faizsiz finansman şirketi olarak faaliyet gösterilebilmesi için kuruluş ve faaliyet izinlerinin (lisans) alınmasının artık zorunlu olduğunu aktaran Akbal, Yüksek kredi faizi ve maliyetine katlanmak istemeyen ya da bütçesine göre  otomobil ve ev sahibi olmak isteyen 350 bin vatandaşın sisteme dahil olduğunu kaydetti.

Konuşmasına devam eden Akbal “Faizsiz Finansman Modeli” faizsiz, peşinatsız ve kredisiz olarak ev sahibi olmak isteyen tüm kesimlere hitap ediyor, Türkiye’deki ipotekli konut satışlarına baktığımızda bu sistem ile konut sahibi olanların payı yüzde 5’ler seviyesinde buluyor. Fakat yeni düzenlemeler ve BDDK sürecinin de tamamlanmış olması ile birlikte pazar payının çok hızlı bir şekilde artacağını, önümüzdeki 5 yıl içinde orta vadeli periyotta yüzde 20’ler noktasına gelmesini bekliyoruz” diye belirtti.

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

 


Geri Dön