02 / 05 / 2024

Galatasaray'da ada krizi bitmiyor!

Galatasaray'da ada krizi bitmiyor!

G.Saray Kulübü'nün Ada'yı sosyal tesis yapma kararına tepki gösteren işletmeci Koçarslan, "Elimde kesinleşmiş bir mahkeme kararı var" dedi. Koçarslan, "Özbek söz verdiği için böyle bir Genel Kurul yaptı" diye konuştu.



Sarı-Kırmızılı kulüpte yapılan olağanüstü genel kurul kararı ile Ada'nın işletmeci Mehmet Koçarslan'dan alınıp sosyal tesis olması kararı ortalığı karıştırdı. Galatasaray Yönetimi 30 Kasım'da bitecek sözleşme sonrası Ada'yı tesis olarak işletmeye hazırlanırken tesisleri 9 yıldan beri işleten Koçarslan 14 milyon 760 bin dolarlık yatırımları olduğunu ifade ederek yanlış bir karar alındığını öne sürdü. Koçaslan, "Ada'yı 2006'da Özhan Canaydın'ın teklifi üzerine devraldık. Hiçbir ihale yapılmadı. Her yıl ciddi bir bakım gerektiriyor. Bu yönetim tarafından yapılması gerekirken bize yüklendi. Kışın 8 ay burada zarar ediyoruz. Burası yazlık bir mekan şu anda 220 yazın ise 450 eleman çalışıyor. 14 milyon 760 bin dolar yatırımımız var. Galatasaray buradaki çalışanların maaşlarını nasıl öder. Benim elimde kesinleşmiş mahkeme kararı var" diye konuştu.


HEM BENİ HEM DE GALATASARAY'I MAĞDUR ETTİLER

ADA'nın Galatasaray siyaseti dışında kalması gerektiğini ifade eden Koçarslan, "Canaydın bana G.Saray başkanlığının yolu Ada'dan geçer demişti. Yüzde 5-6 karla çalışıyoruz. Kongre üyeleri dışardan insan gelmelerini istemiyor" dedi. Kendisinin elinde kesinleşmiş bir mahkeme kararı olduğunu ifade eden Koçarslan, "Hem beni hem de G.Saray'ı mağdur ettiler. Bu Genel kurul doğru bir genel kurul değildi. Dursun Özbek söz verdiği için böyle bir Genel Kurul yaptı" ifadesini kullandı.


KİRANIN ÇOK AZ OLDUĞUNU BEN DE BİLİYORUM

Galatasaray'ın evladı olduğunu ifade eden Mehmet Koçarslan, " Alınan Genel Kurul kararı nedeniyle dava açılacak. 400 bin dolar kiranın az olduğunu ben de biliyorum. Yapılması gereken dünyanın 3 büyük organizasyon şirketini getirip ihaleyle burayı onlara vermeleri. G.Saray'a istesem dava açabilirim ama açmam" diye konuştu.


GENEL KURUL'UN KARARINA KOÇARSLAN'DAN TEPKİ

Ada'yı işleten Mehmet Koçarslan ellerinde mahkeme kararı olduğunu vurgulayarak alınan karara tepki gösterdi. Koçarslan burada 450 elemanın çalıştığını öne sürerek bunların maaşlarını yönetimin ödemesinin imkansız olduğunu ifade etti. Koçarslan mağdur edildiklerini söyledi.


30 KASIM GÜNÜ SÜRE DOLUYOR

Galatasaray Kulübü ile Ada'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan arasındaki sözleşme 30 Kasım'da sona eriyor. Başkan Dursun Özbek'in bu tarihten sonra alınan Genel Kurul kararı nedeniyle tesisleri geri almak için harekete geçeceği öğrenildi. Bu durum Koçarslan'ı düşündürüyor.



Takvim 


Geri Dön