29 / 04 / 2024

Gama Holding yurt dışındaki şirketini satıyor! 

Gama Holding yurt dışındaki şirketini satıyor! 

İnşaat ve enerji şirketi olan Gama Holding, İrlanda'daki Tynagh Energy'deki yüzde 40'lık payını EGH Group'a devrediyor. 



Bankalara 1 milyar dolarlık borcu nedeniyle masaya oturan Gama Holding, İrlanda'daki Tynagh Energy'deki yüzde 40'lık payını Prag merkezli EGH Group'a devrediyor. Yaklaşık 20'ye yakın banka ile masaya oturan holding, Gama Enerji'deki yüzde 51 hissesinin tamamının satışı için görüşmelere başladı. Tekfen ile brilikte kurduğu Gate İnşaat'taki yüzde 50'lik payı ortağına satmıştı. 

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre; Gama Holding, İrlanda için görüşmelere başladı. Galway bölgesinde kurulu Tynagh Energy'deki yüzde 40'lık payını EGH Group'a devrediyor. EGH Group, Gama'nın yüzde 40'lık payının yanı sıra Tynagh Energy'de yüzde 40 ortak olan ABD'li GE Energy Financial'ın da payını alacak. Devir işlemiyle EPH Group, Tynagh Energy'de yüzde 80'lik bir paya ulaşacak. Geri kalan yüzde 20'lik hisse ise İrlandalı işadamı Bran Keogh'un sahibi olduğu Mountside Partners'da kalacak.

YÜZDE 40'INI ABD'Lİ DEV ŞİRKETE SATMIŞTI

Tynagh Energy, Galway bölgesinde ilk enerji üretim istasyonu olarak biliniyor. Gama Holding, 400 MW'lık Kombine çevrim Elektrik Santrali olarak kurulan santralin yüzde 80'lik hissesine sahipti. Santral kurulduğu dönemde İrlanda'nın elektriğinin yüzde 8'ini karşılıyordu. 2006 Mayıs'da santralin ortaklık yapısı değişti. GE Energy Financial Services, Tynagh santralindeki yüzde 40'lık hisseyi Gama Holding A.Ş’nin bir iştiraki olan Gama Construction Ireland’dan satın aldı.

İHALEYİ 2003'TE KAZANMIŞTI

2003 yılı Aralık ayında Tynagh projesi, İrlanda Enerji Düzenleme Komisyonu’nun İrlanda Cumhuriyeti’nde 400 megavat (MW) gücünde bir kombine çevrim elektrik santralinin tasarım, finansman, yapım, işletme ve bakımı için açtığı ihale sonucunda gerçekleştirildi.

 


Geri Dön