30 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü hızla dijital dünyaya ayak uydurmalı!

Gayrimenkul sektörü hızla dijital dünyaya ayak uydurmalı!

Pandemiyle beraber uzaktan çalışma, part time ve freelance çalışma sistemleri hızlıca iş hayatına dahil olmuş oldu. Gayrimenkul sektörünün de bu değişime ayak uydurması gerektiğini dile getiren Disao Kurucusu Tunç Avcı, sektörde dijitalleşmenin getireceği fırsatlara değindi.



 

Birçok ekonomik faaliyetin yavaşlamaya başladığı pandemiden gayrimenkul sektörü de etkilendi. İşte tam da bu noktada dijital dönüşüm de tüm sektörlerin vazgeçilmezi oldu. Evde, ofiste ya da mobil internetin olduğu herhangi bir noktada eksiksiz çalışabilme kabiliyeti, yenidünya düzeni için çok önemli oldu.

Gayrimenkul sektörü hızla dijital dünyaya ayak uydurmalı!

2020 yılı verilerine göre Türkiye’de kayıtlı 453 bin 497 müteahhit bulunuyor. Her sene ortalama 600 bin civarında yeni konut yapı ruhsatı alınıyor fakat pandemi ve ekonomik gerekçelerle gayrimenkullerin satış süreleri oldukça uzun ve maliyetli bir duruma geldi. İnşaat sektöründe yavaşlayan satışları hızlandırmak amacıyla alternatif çözümler üretildiğini dile getiren Dijital Satış Ofisi Disao kurucusu Tunç Avcı; “Geliştirdiğimiz teknoloji ile markalı konut projelerini farklı coğrafyalardaki yatırımcılara ulaştırma imkanı sağlıyoruz. Dijital satış ofisleriyle ekiplerin çok daha verimli ve hatasız çalışması sağlanabiliyor. Ayrıca zamandan ciddi oranda tasarruf sağlarken hareket kabiliyetini de artırıyor. İnşaat sektöründe şu ana kadar 4 tanesi yurtdışında olmak üzere 28 markaya dijital satış ofisi kurulumu gerçekleştirdik. Sistemdeki inşaat şirketlerinin çoğu satıştaki tüm projelerini dijital satış ofislerine taşıyarak projeler arası çapraz satışı aktif olarak devreye almış oldu.” diye konuştu.

Gayrimenkul sektörü hızla dijital dünyaya ayak uydurmalı!

Tunç Avcı, “10’dan fazla dil desteği sunan uygulamada yabancı acentelerin sistem kullanımı ile projeler aslında dünyanın dört bir yanında satış ofisi kurmuş oluyor. Bir dakikadan kısa sürede müşterinin talebini karşılayabilen bir sistem satış geliştirme konusunda büyük avantajlar sağlıyor.” dedi.

Disao Dijital Satış Ofisi ile personel tüm işlerini mobil cihazlar ya da bilgisayarlar üzerinden yapabilirken, detaylı olarak raporlayabiliyor. Cep telefonlarından dahil basit biçimde müşteri kartı oluşturabilen satış danışmanları, saniyeler içerisinde teklifleri de hazırlayıp gönderebiliyor. Geçmiş teklifleri inceleyip, bildirim servisleriyle teklife konu olan dairelerin satış durumlarını izleyebiliyor.
 

İzmir’de görüntülü görüşmeyle ilk konut satışı gerçekleşti!


Geri Dön