22 / 07 / 2024

Gayrimenkul sektöründe talep butik işlere yönelecek!

Gayrimenkul sektöründe talep butik işlere yönelecek!

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, sektörün en köklü ve güçlü şirketlerinden biri, 1989 yılında Eczacıbaşı Topluluğu'nun inşaatla ilgili projelerini hayata geçirmek amacıyla kurulan şirket, bugüne kadar çok sayıda projeye imza attı.




Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, sektörün en köklü ve güçlü şirketlerinden biri, 1989 yılında Eczacıbaşı Topluluğu'nun inşaatla ilgili projelerini hayata geçirmek amacıyla kurulan şirket, bugüne kadar çok sayıda projeye imza attı, ilk açıkhava alışveriş merkezi Kanyon, topluluğun ilk villa projesi olan Ormanada, Levent 193 ofis binası ve İstanbul Modern Sanat Müzesi bu projelerden sadece birkaçı.,,


Şirketin faaliyete geçen en yeni projesi Ormanada, geçtiğimiz yıl tamamlandı. Zekeriyaköy'de 220 dönümlük bir yaşam alanı olarak tasarlanan birinci etabı 2013 sonunda, ikinci etabı ise 2014 sonunda teslim edilen Ormanada'da, satışların yüzde 75 oranında tamamlandığını belirten Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Genel Müdürü T. Kaan Karasoy, kısa zamanda elde edilen bu sonuçtan memnun, Karasoy, "Doğanın içinde 188 adet, 5 farklı tip villa; 85 adet 16 farklı sıra ev olmak üzere toplam 273 üniteden oluşan Ormanada, şu anda 170 ailenin yaşadığı sıcak bir mahalle oldu. Ormanada'nın konsept tasarımı, mimari ve teknik özellikleri, sürdürülebilirlik ve güvenlik faktörleri Ormanada'ya ödüller de getirdi, Ormanada, Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul projelerinin yarıştığı International Property Awards'da ''Gayrimenkul Geliştirme'' kategorisinde üç ödül kazandı diyor. 


Ormanada'nın yanı sıra bugünlerde Karasoy'un gündemindeki en önemli projeler Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cendere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi. Karasoy, bu projelerle ilgili çok fazla detay veremiyor ama çalışmaların sürdüğünü belirtiyor. Aşamalar halinde gerçekleşecek bu çalışmalarla tüm paydaşların kazançlı çıkacağı çağdaş ve dünya ölçeğinde eserler yaratmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.


Karasoy'a göre inşaat sektörü geçtiğimiz yıl muhtelif durgunluk etkisiyle göreceli olarak daha sakin bir yıl geçirdi, Sektörün, son dönemde TL'de yaşanan değer kaybı, özel sektör yatırımlarında ve büyümede yaşanan yavaşlamaya rağmen kendi dinamikleri içerisinde gelişmeye devam ettiğini aktaran Karasoy, kısa vadede sektörde arz fazlası yaşanacağını düşünüyor. Yeni talebin de tamamen daha butik işlere kayacağını belirtiyor, Bu konudaki görüşlerini şöyle paylaşıyor:


“Farklılaşmayı sanal olarak iddia edip tipikleşen halihazırdaki projelerde arz fazlası oluşmaya başladı. Ancak projesine fonksiyon katan, farklılaşma yolunda hikayesi olanlar talebi çekebilir."


FELSEFEYLE İLGİLENİYOR

Kaan Karasoy, 11 yıldır Eczacıbaşı bünyesinde çalışıyor, Günde 12 saate yakın mesai yaptığını anlatıyor, iş dışında kendine ayırdığı zamanlarda ise felsefeyle derinden ilgilenen Karasoy felsefe ile yaşam akışını paralelleştirme ve yoğunlaştırma çalışmaları yapıyor, Sivil toplum örgütlerinde de oldukça etkin: Türk Amerikan işadamları Derneği Yüksek istişare Kurulu Üyesi, Kentsel dönüşüm projeleri için kurulan Kağıthane-Ayazağa Dönüşüm Kayader Başkan Yardımcısı ve Kartal Kentsel Geliştirme Derneği'nin yönetim kurulu üyesi,.. Awards'da 'Gayrimenkul Geliştirme' kategorisinde üç ödül kazandı" diyor.



Capital 


Geri Dön