07 / 05 / 2024

Gayrimenkulde yeni yöntem, açık artırma usulü satış!

Gayrimenkulde yeni yöntem, açık artırma usulü satış!

Ekonomik kriz sonrasında oluşan nakit sıkıntısı ile birlikte yeniden canlanan barter ve takas piyasası, gayrimenkulde mezat hareketliliğini artırdı



Reklam ve alacaklar karşılığında pek çok yerli ve yabancı grubun proje halindeyken aldığı gayrimenkuller, açık artırmaların da en önemli malzemesi haline geldi. Sadece kendi firmalarında ayda en az 3 kez gayrimenkul mezatı yaptıklarını aktaran Eskidji Genel Müdürü Hakan Berktaş, yılda 300'e ulaşan gayrimenkul mezatlarının yaklaşık 3-4 milyar dolarlık bir piyasa oluşturduğunu açıkladı.

Birkaç yıl öncesine kadar TL'de yaşanan değerlenme ile birlikte özellikle inşaat sektörünün büyük ölçüde barter yöntemini kullanmaya başladığını anlatan Berktaş, başlarda işe yarayan bu yöntemin , sonraları önemli bir makas yarattığım aktardı. Proje halineyken alınan bu gayrimenkullerin tamamlanana kadar inşa süreçleri ile birlikte önemli nakit potansiyeli taşıdığını anlatan Berktaş, mezat yönteminin de son dönemlerde sıkça kullanıldığını anlattı. Berktaş, Eskidji olarak yılda 300'e yakın gayrimenkul mezatı yaptıklarını kaydederek, 'Ticaret zayıfken bu gayrimenkuller bir ağırlık oluşturuyordu. Ancak şu anda bunlar önemli nakit portföyü sağlıyor. Özellikle yabana ortaklı şirketler ile yabana gruplar ellerindeki gayrimenkulü açık artırma yöntemi ile satmak istiyor. Son olarak önümüzdeki hafta bir grubun yine bir mezatı gerçekleşecek. Burada 47 adet gayrimenkul var ve yaklaşık 15-20 milyon TL'lik bir portföy var' diye konuştu.

Gelir düzeyi yüksek bireysel katılımcılar ilgi gösteriyor
Berktaş, 1 yılda sadece gayrimenkul alanında yapılan mezatlarda yaklaşık 3-4 milyar TL'lik bir satış rakamına ulaşıldığını açıkladı. Mezat katılımcılarının ağırlıklı olarak bireysel katılımcılardan oluştuğunu aktaran Berktaş, özellikle varlıklı kişilerin bu tür mezadara büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.
Dünya


Geri Dön