05 / 05 / 2024

Gaziantep Emtia Merkezi'nin temeli 2016'da atılacak!

Gaziantep Emtia Merkezi'nin temeli 2016'da atılacak!

Gaziantep Emtia Merkezi'nin imar planları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanırken, Emtia Merkezi'nin 2016 yılı içerisinde temellerinin atılması hedefleniyor.



Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) yeni yerleşkesinin yanı sıra, yeni buğday arasası ve lisanslı depoların da içerisinde yer alacağı, Gaziantep Emtia Merkezi'nin, 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesine yakınlığı ve bölge illere sağladığı ulaşım kolaylığı nedeniyle Gaziantep-Yavuzeli karayolu üzerinde inşa edilmesi planlanan Emtia Merkezi'nin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 2016 yılı içerisinde temellerinin atılması hedefleniyor. Hububat ve bakliyat alımsatımının yapıldığı GATEM bölgesinde kurulu bulunan buğday arasasınm yeni yerine taşınması için fizibilite çalışmalarının tamamlandığını açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Tarımda sanayinin başkenti olan şehrimiz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in değerli destek ve katkılarıyla, Türkiye ve Ortadoğu'nun tarım ticaretine yön veren önemli bir cazibe merkezi haline dönüşecek" dedi. Tüketim toplumu haline dönüşen dünyada tarımın öneminin yeniden kavrandığını ve toprağa doğru sistematik dönüşüm hamlesinin yaşandığını ifade eden Tiryakioğlu, "Bu önemli değişim karşısında tarımda sanayileşme hamlesini başarıyla tamamlayan ülkeler, yakın zamanda tüketim endeksli yenidünya pazarlarının en önemli aktörleri haline gelecekler. Bu gelişmelerin uzağında kalmamak ve Türk tarımını bir adım daha ileri taşımak için GTB olarak, Emtia Merkezi, Et Borsacılığı, Lisanslı Depo ve Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi gibi çağın gereksinimlerini karşılayacak projeleri kentimize kazandırma çabası içerisindeyiz. Bunun ilk ayağı olarak da borsamız hizmet binasının yanı sıra, lisanslı depoların ve buğday arasasının da içerisinde yer alacağı emtia merkezini bir an önce hayata kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. 


KÖKTEN DEĞİŞECEK 

Gaziantep'te kurulacak olan Emtia Merkezi'nin hem geleneksel tarım anlayışını hem de bölgede oturmuş tarım vizyonunu kökten değiştireceğini belirten Tiryakioğlu, "Yıllardır üzerinde durduğumuz Emtia Merkezi, bölgemize profesyonel tarım anlayışı ve ticari zenginliği bir arada sunacak" dedi. 


Başkan'a teşekkür

Kentimizin tarım sektöründe gelişmesi ve tarımsal sanayi hamlesinin katlanarak artması için çeşitli projeler geliştirerek, paydaş kurumlara desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendiye, Emtia Merkezinin kurulması noktasında verdiği destek ve emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızın katkılarıyla hayat bulacak olan bu merkez, lisans depoların bulunduğu, tüm sanayicilerin, alıcıların ve satıcıların yer aldığı, elektronik ortamda ticaretin yapıldığı bir merkez haline gelecek. Lisanslı depoculuk elektronik ürün senetlerinin alım satımı Türkiye'nin her yerinden rahatlıkla yapılabilecek" şeklinde konuştu. 



Habertürk Egeli


Geri Dön