29 / 04 / 2024

Gaziantep Kavaklık Altınçim Parkı yeniden düzenleniyor!

 Gaziantep Kavaklık Altınçim Parkı yeniden düzenleniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde de vatandaşların dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturmaya devam ediyor.



Minare boyunda yükselen beton binaların arasında kendini yeşil parklara atmak isteyen insanlar, çoğu zaman güzel bir dinlenme alanı ya da uçsuz bucaksız bir yeşil alanda olmayı hayal etmiştir. İşte betonlaşan bu kentlerin arasında vatandaşlara dinlenmek için yeşil park alanları oluşturan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mevcut olan Kavaklık Altınçim Park’ın vatandaşların hayallerine göre düzenliyor.


   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü,  ‘20 bin metre kare yeşil alanı, 7 bin 100 metre kare Alleben Deresi, 13 bin 600 metre kare yürüyüş alanları ve 3 bin 500 metre kare meydanlarıyla birlikte toplam 45 bin metre karelik Kavaklık Altınçim Parkı’nı yeniden canlandırmak için bir proje hazırladıklarını’ dile getirdi.


   Sülü, “Zamanını iyi ve güzel bir şekilde geçirmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelecek olan bu parkta bir kafeterya, iki büfe, iki tuvalet ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Ayrıca, Kavaklık caddesinden parka giriş tarafında su gösterisiyle güzel bir görüntü oluşturan bir havuz ve oturma gruplu mini bir meydan da proje içerisinde yer alıyor.


  Kavaklık Altınçim Parkı’nda, Fevzi Çakmak Bulvarı ve Mehmet Apaydın sokağın kesiştiği köşede gerçekleştireceğimiz düzenlemede, halkın toplanacağı ve dinleneceği 3 bin 500 metre karelik bir meydan bulunuyor. Bu meydanda sanatsal ve görsel aydınlatma objeleri, oturma yerleri ve Alleben Deresi’nin iki tarafını bağlayan köprü de ayrı bir güzellik oluşturuyor” dedi.


   Hasan Hüseyin Sülü “Kavaklık Altınçim Parkı Yenileme Projesi’nde, parka gelecek ziyaretçilerin de alana kolayca ulaşmalarını sağlayacak birçok giriş bulunuyor. Rafet İşitmen Caddesi’nden parka köprülü bir giriş, Mehmet Apaydın Sokak’tan engelliler için rampalı, diğer ziyaretçiler için de merpenli bağlantılar daha kolay ulaşım imkânı sunuyor” dedi.


   Proje detayları hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Pelin Yıldırım da, “Alleben Deresi’nde, dere suyunun hızını azaltmak için yapılan genişlikler içinde adacık bulunan parkta, bu genişlikler üzerine parkın sirkülâsyonunu sağlayacak dairesel köprü inşa ediyoruz. Hatta 700 metre uzunluğunda genişleyen ve biyolojik olarak temizlenecek olan Alleben Deresi’nin içerisinde gondollar ve Venedik kayıkları ile gezilebilecek” diye konuştu.

  

   Kavaklık Altınçim Parkı’nı gece gündüz yaşayan bir park haline getirmek istediklerini vurgulayan Yıldırım, ‘Park alanın özel aydınlatma elemanları kullanılarak gecede yaşayan bir mekan olmasını hedeflediklerini’ belirtti.

 

Gaziantep Belediyesi


Geri Dön