28 / 04 / 2024

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ihracatta ilk 4 il arasına girecek!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ihracatta ilk 4 il arasına girecek!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, ihracatta ilk 4 il arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, 5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların da faaliye geçmesiyle bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.



Türkiye'de en fazla ihracat yapan iller arasında Ankara'nın ardından 6. sırada bulunan Gaziantep, yılın ilk 6 ayında Çin'e ihracatını yüzde 114, Suriye'ye ise yüzde 391 artırdı. Avrupa, Amerika ve Orta Asya pazarında da payını artıran kentten halı, kimyasallar, gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri ihraç ürünlerinin başında geliyor. İşadamları, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen 3 milyar 143 milyon 889 bin dolarlık ihracatı yeterli görmüyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, organize sanayide fabrika sayısının her geçen gün arttığını vurguladı. Yeni fabrikalarla ihracatın daha da artacağına inandığını dile getiren Nakıboğlu, "5. organize sanayide 6 ay sonra fabrikalar çalışmaya başlayacak. 5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bacaları da tütmeye başlarsa bizi kimse tutamaz. Hedefimiz, ihracatta ilk dört arasında yer almak" dedi. 


Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık da kentin büyümeye devam ettiğini, ihracatın artırılması için oda olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, "Dünyada girişimci aranıyor. 

Girişimcilerden ilimizde çok sayıda var. Gaziantep koşmayı seviyor, şimdi daha hızlı koşacak" diye konuştu. 


Ortadoğu Gazetesi


Geri Dön